Feltárult a Hyundai kisterepjáró utastere


Már rengeteg kémfotón láthattuk a Hyundai készülő kisterepjárójának álcázott karosszériáját sőt, az utastérről is készítettek már fotókat, de most először láthatjuk az új modell műszerfalát.

A fotók vélhetően ugyanott, az európai kontinens északi részén Svédországban készültek, ahol a Hyundai intenzív hidegtűrési próbáknak veti alá többek között új kisterepjáróját is. A kémfotósoknak az egyik benzinkúton sikerült végre nemcsak külső, de belső felvételeket is készíteniük az új modellről, amelynek műszerfalát (véletlenül vagy szándékosan) elfelejtették letakarni.   


A fotó alapján megállapítható, hogy a Hyundai belső építészei ugyanazt az elvet folytatják, amit már korábban számtalan modellnél láthatunk. A középkonzolon függőlegesen álló szellőzőrostélyok között magasan helyezkedik el a rádió kezelőpultja, alatta pedig az automatikus klímaberendezés kezelőegysége kapott helyet. A kormánykerék erősen emlékeztet a jelenleg futó i20 modellére.


A következő generációs i20 padlólemezére épített új kisterepjáró prototípusának ablakmatricája további érdekességeket tartogat. Azon ugyanis egyértelműen leolvasható, hogy az adott modellt a Hyundai 2,0 literes szívóbenzinesével szerelték fel, amely ráadásul összkerékhajtást is kapott. A szériamodellekhez persze emellett 1,4 és 1,6 –os benzines, illetve ugyanekkora dízelmotorok is választhatóak majd. Az egyelőre még kérdéses, hogy a kisebb motorokhoz is lehet-e majd összkerékhajtást kérni.   


Egyes hírek szerint az új modell valamilyen formában már az áprilisban megrendezésre kerülő Pekingi Autószalonon bemutatkozhat, de az szinte biztosnak látszik, hogy Kína, Brazília és India mellett Európában és az Egyesült Államokban is megjelenik majd a Hyundai eddigi legkisebb terepjárója,

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei