Red Dot díjat kapott a Hyundai két modellje


A Hyundai Motor nemrég bemutatott vadonatúj Genesis és új generációs i10 modellje is Red Dot formatervezési díjban részesült a Járművek kategóriában.

A nemzetközi szinten elismert Red Dot díjat általában olyan termékeknek adják, amelyek esztétikus formájukkal, innovációjukkal és úttörő megoldásaikkal tűnnek ki kategóriájukban. A Hyundai két modelljét 53 ország összesen 4 815 terméke közül választották ki győztesnek.    

„A Red Dot díj a világ legjelentősebb formatervezési díja, amelyből egyszerre kettőt elnyerni igazi megtiszteltetés” – mondta Byung Seob Lee, a Hyundai Design Center alelnöke. „Egyedi formáink segítéségével új vásárlókat tudunk meggyőzni, akikkel erős kapcsolatot alakíthatunk ki. Ugyanakkor a forma kifejezi mindazt, amit a Hyundai kínál – autókat, amelyeket öröm vezetni és rájuk nézni. A vadonatúj Genesis és az új generációs i10 már a Hyundai továbbfejlesztett Folyékony Szobrászat 2.0 irányzatát mutatja be, amely a jövő Hyundai modelljeiben is megjelenik majd.”      

A Red Dot befolyásos idei zsűrije 24 ország 37 szakértőiből állt össze, mindegyikük független szakképzett dizájner, egyetemi professzor vagy újságíró – akik között idén első alkalommal vett részt Jimmy Choo sztár formatervező is. A Hyundai vadonatúj Genesis és új generációs i10 kiválasztásával első alkalommal ítélték oda a Red Dot díjat szériagyártású Hyundai modellnek.  


A Hyundai új generációs i10 modellje letisztult és lényegre törő vonalai kihangsúlyozzák a modell természetes esztétikumát, míg a vadonatúj Genesis elegáns vonalai és tiszta vonalvezetése természetes nyugalmat és kiváló vezetési dinamizmust tükröznek.   

A Hyundai vadonatúj Genesis és új generációs i10 modelljét a hagyományos Red Dot gálán és az azt követő Dizájnerek Éjszakáján ünneplik meg. A nyertesek között a két autó is kiállításra kerül a július 8. és augusztus 3. között megrendezésre kerülő eseményen, mielőtt a modellek a múzeum állandó kiállításának részei lennének.

A formaterv az egyike azon tényezőknek, amelyek alapján a vásárlók a Hyundai modelljeit választják. A Red Dot elismerését megelőzően a vadonatúj Genesis elnyerte a 2014-es iF Termékdizájn díjat is. A modell 2013. végi bevezetése óta az új generációs i10 is számos díjat kapott, amely a modell képességeit és várakozásokon felüli értékét támasztja alá.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei