A Volkswagen is elismeréssel nyilatkozik a Hyundai WRC teljesítményéről


A március elején Mexikóban megrendezett ralifutamon parádés teljesítményt nyújtó Hyundai csapatának teljesítményéről a legnagyobb rivális csapatának tagja is elismerően beszélt.
    
A Volkswagen technikai főnöke, Francois-Xavier Demaison is megtapsolta a Hyundai csapatát, miután az a legutóbbi Mexikó-ralin harmadik helyezést ért el a még mindig csak fejlesztési szakaszban lévő i20 WRC raliautóval.

Demaisonék Polo R WRC modelljei második szezonjukban tavaly lerohanták a világbajnokságot, amelyet meg is nyertek. A 2013-ban rendezett 13 fordulóból 10-et megnyertek, Sebastian Ogier pedig megszerezte a világbajnoki címet. A bajnokságba idén visszatérő gyári Hyundai csapat i20 WRC versenyautójának vezetőülésében Thierry Neuville harmadik versenyén, a március elején megrendezett Mexikó-ralin megszerezte a harmadik helyezést.


„Abból kiindulva, amit hat hónap alatt elértek, egy jó autót csináltak” – mondja Demaison. „Lenyűgöző, amit ilyen rövid idő alatt elértek.”

A Volkswagen 18 hónapot töltött a Polo kifejlesztésével, míg a Hyundai ennek csupán harmadát fordította az i20 WRC kidolgozására.

Forrás: autosport.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei