Tovább emelkednek a Hyundai eladásai Ausztráliában


A Hyundai eladásai immár 21 hónapja töretlenül emelkednek Ausztráliában, amelynek eredményeként a kontinens negyedik legnagyobb autógyártójává váltak.

A Hyundai Motor Company Australia februárban 7 802 autót értékesített, amely 4 százalékkal ismét meghaladja a tavaly februári eredményt, amely alapján az autógyártó immár 9 százalékos piaci részesedést szerzett a kontinensen.

A személyautók terén a Hyundai 5 352 autó eladásával a harmadik helyen áll, megelőzve ezzel olyan nagy márkákat, mint a Volkswagen és a Ford, 12,3 százalékos piaci részesedése pedig 1 százalékkal jobb, mint tavaly ilyenkor.  


A Hyundai ix35 1 491 darabos eladásával megőrizte vezető szerepét az igen versenyképes kisméretű hobbiterepjárók szegmensében, ahol 26,6 százalékos piaci részesedést szerzett. A februári eredményével a modell immár 12 hónapja vezeti a szegmens eladásait.  

Másik öt Hyundai modell szintén dobogós helyet ért el februárban: az i20, az iMax, az iLoad (H-1) és a Veloster saját szegmensük másodikjaként, míg az i30 a kompakt szegmens harmadikjaként végzett. A kisautók között az i20 (1 165 db) és az Accent (506 db) összesített eladásai voltak túlsúlyban.    


A statisztikai adatok szerint Ausztráliában 86 818 autót értékesítettek, amely 3,8 százalékkal kevesebb a tavalyi eredménynél, miközben a Hyundainak sikerült 4 százalékkal növelni eladásait ugyanebben az időszakban.

„A februári értékesítési eredményeink ismét rekordot döntöttek: 21 hónapja nőnek eladásaink” – mondta Damien Meredith, a Hyundai Motor Company Australia értékesítési igazgatója. „Ez szilárd értékesítési stratégiánk újabb bizonyítéka, amelyet nem ingattak meg az iparág nehézségei és kihívásai sem. Továbbra is olyan autókat szállítunk az ausztráloknak, amelyeket szerethetnek.”  

Forrás: paddocktalk.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei