Máris módosították az új Hyundai Sonata fogyasztási értékeit


A Hyundai Motor közleményben ismerte el, hogy az új Sonata modell gazdaságossága mégsem olyan kedvező, mint ahogyan azt korábban állították.

A Hyundai ebben a hónapban mutatja be Dél-Koreában a Sonata következő generációját, amelyről korábban úgy nyilatkoztak, hogy annak fogyasztása 6 százalékkal jobb, mint a kifutó változaté, átlagfogyasztása 7,9 literes. A bemutató előtt egy héttel azonban a gyártó közleményben tudatta, hogy a fejlesztőközpont által végzett tesztek alapján megadott korábbi adatok hibásak. A kormányzati szervek által elvégzett tesztek ugyanis kimutatták, hogy a valós fogyasztás 8,3 literre adódik. 

„Nagyon sajnáljuk, hogy megzavartuk az újságírókat” – áll a Hyundai sajtóközleményében.


Az elemzők szerint a hiba rövidtávon nagy hatással lehet a Sonata eladására. A vállalat állítása szerint a modellből 10 ezernél is több kelt el elővételben négy nap alatt, amely a második legnagyobb a Hyundai történetében. „Ez rövidtávon befolyásolhatja a vállalat hírnevét. Hosszabb távon azonban jót tesz a Hyundainak az, hogy még a vita kirobbanása előtt cselekszik” – mondja Cho Chul, a Koreai Ipari, Gazdasági és Kereskedelmi Intézet vezető kutatója.


A Hyundai a sorozatos visszahívási akciók és az eltúlzott fogyasztásból eredő vásárlói perek után megpróbálja ismét felépíteni koreai és amerikai hírnevét. A dél-koreai bíróságok néhány esetet elutasítottak, ám a kormányzati szervek vizsgálnak más eseteket. A Hyundai ellen mintegy 395 millió dollár értékben számos pert indítottak Észak-Amerikában, miután az autógyártó 2012-ben elismerte, hogy több mint egymillió eladott autójuknál értékelték túl az autók megadott fogyasztási értékeit.  

A Hyundai Genesis legújabb változata nehezebb, mint elődje, amely hátrányosan érinti a gazdaságosságát – mondja a vállalat.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei