Új téli tesztközpontot nyitott a Hyundai Kínában


A Hyundaihoz tartozó Mobis megnyitotta új téli fejlesztőközpontját Kína északi részén, amelyet azért épített, hogy fejlessze termékeinek minőségét.  

A vállalat sajtóközleménye szerint az új létesítmény a kínai Heilongjiang tartomány Heihe városától mintegy 125 kilométerre, az orosz határhoz közel található. A központ kb. 3 millió négyzetméteren terül el, amelyen olyan utak és pályák találhatóak, amelyeken az autókat és azok alkatrészeit extrém körülmények között is tesztelhetik.  

„Havas és jeges utak, meredek lejtők vannak, amelyeken ellenőrizni tudjuk az olyan részegységeket, mint a kormányzás vagy a fékrendszer” – áll a sajtóanyagban.


Mivel a hőmérséklet akár mínusz 40 fok alá is süllyedhet, a központ ideális teszthelyszín a különböző alkatrészek tűrőképességének vizsgálatához, mint pl. az elektromos fékrendszer vagy akár az intelligens parkolórendszer. Azért választotta a vállalat a kínai helyszínt mert itt nagyjából 10 fokkal alacsonyabb az átlaghőmérséklet, mint a vállalat másik, a svédországi Arjeplogban található tesztbázisán.   

Az utak és a pályák mellett a vállalat kiépítette a tesztek eredményeinek értékeléséhez szükséges megfelelő infrastrukturális hátteret is, amely biztosítja az autók és alkatrészek esetleges módosításainak lehetőségét is.


„Az autóalkatrész-gyártók, mint pl. a Continental vagy a TRW mind hasonló tesztcentrumot hoztak létre a térségben” – mondja a koreai autógyártó. Az új kínai tesztcentrum további előnye, hogy az összegyűjtött adatokat továbbítani tudja a Mobis Sanghaji fejlesztőközpontjába és a Wuxiban található alkatrészgyárába is. Ezekkel a kapcsolatokkal a Hyundai Mobis még hatékonyabban elégítheti ki az alkatrészvásárlók igényeit.  

„A tesztközpont elhelyezkedése előnyös továbbá a Hyundai Motor bővülő márkajelenléte szempontjából is, amely Kínában is a Hyundai csoport zászlóshajójának számít” – folytatja a sajtóanyag.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei