Máris tízezer darab új Hyundai Sonata kelt el - elővételben


A Hyundai Motor bejelentette, hogy az új Sonata modellre három nap alatt több mint 10 ezer előrendelés érkezett.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója március 5. óta fogadja a megrendeléseket új Sonata LF modelljére, amelyre március 8-ig máris 10 015 megrendelés érkezett. Ez a második legnagyobb előrendelés állomány a modell történetében, mivel a jelenlegi Sonata YF bevezetésekor, 2009 szeptemberében ugyanezen időszak alatt 12 787 vásárló döntött az akkori újdonság mellett.   

A Hyundai szerint a helyi vásárlók ilyen jelentős érdeklődése annál is inkább figyelemreméltó, mivel ehhez nem kötődik semmilyen adókedvezmény. 2009-ben, az akkori Sonata bevezetésekor ugyanis Szöul ugyanis olyan roncsautó-kedvezményt biztosított, amelynek révén az új autót vásárlók a regisztrációs és akvizíciós adók akár 70 százalékát is megspórolhatták egy régi, sokat futott autó új, környezetbarát modell vásárlásakor.   


Amennyiben az előzetes érdeklődés hullámát hasonló mértékű tényleges értékesítés követi, az autógyártó szerint a koreai középkategóriás piacon közel 60 százalékos részesedést tudnának elérni. Az iparági adatok szerint Dél-Koreában havonta mintegy 16 700 új középkategóriás autó talál gazdára.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei