A Hyundai a legdinamikusabban fejlődő márka Írországban


A Hyundai több mint másfélszeres értékesítési bővülésével az év első hónapjában immár a három legnagyobb autógyártó közé került Írországban.

Az írek 2014 januárjában 32,81 százalékkal több autót vásároltak, mint tavaly ilyenkor, amely európai összehasonlításban rendkívül bíztató eredménynek számít. A Hyundai azonban még az iparági átlagnál is jobban teljesített, hiszen a tavaly január 1 520 darab helyett 2 320 új autót sikerült a márkának forgalomba helyeznie, vagyis 52,63 százalékkal többet, mint 2013 első havában. A Hyundai Ireland piaci részesedése ezzel együtt 8,22-ről 10,12 százalékra ugrott.

A Hyundai előtt csupán két világmárka, a Toyota és a Volkswagen végzett, míg a koreai márka a Fordot maga mögé utasította.


A típusok között a Volkswagen Golf végzett az első helyen, azt a Toyota Corolla, a Ford Focus követte, ám 770 darabos értékesítési darabszámával a Hyundai ix35 a negyedik helyre „gurult be”. Ezzel a modell 96,94 százalékkal növelte tavaly januári eredményét. A Hyundai i30-nak is sikerült bekerülnie az első tízbe: 643 eladott autóval a hetedik helyen végzett, a 2013. januári eredményt pedig 139,93 százalékkal múlta felül a kompakt modell.

Az elmúlt öt év során a Hyundai Irelandnek sikerült a 2009-es 2,99 százalékos piaci részesedését idén januárra 10,12 százalékosra növelnie, amellyel Írország legdinamikusabban növekvő márkájává válhatott a Hyundai. Ezt az értékesítési eredmények is alátámasztják, hiszen 2009-hez képest idénre 238,46 százalékkal több Hyundai talált gazdára Írországban. Tíz év óta pedig először fordult elő, hogy a három legnépszerűbb márka listáján változás történt.   


„Nagyon örülünk a 2014-ben elért eddigi eredményeinknek, amellyel Írország legdinamikusabban fejlődő márkájává váltunk” – mondja Stephen Gleeson, a Hyundai Ireland ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a következő hónapokban két jelentős modell is hozzájárulhat a megszerzett pozíció megerősítéséhez. „Úgy gondoljuk, hogy egy jelentős Santa Fe szállítmány és a vadonatúj i10 érkezésével folytatni tudjuk lendületünket februárban is.”

Forrás: advertiser.ie

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei