A Hyundai is figyelmezteti Angliát


A Hyundai több más autógyártóhoz hasonlóan kinyilvánította, hogy nem szeretné, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból, hiszen az beláthatatlan következményekkel járna.  

Erről Tony Whitehorn, a Hyundai Motor UK vezetője beszélt, aki szerint az Európai Unió hatalmas előnyökkel rendelkezik, amelyekk nélkül nehéz helyzetbe kerülnének. „Minden sokkal könnyebb az egységes piac miatt és ha ez megváltozik, akkor az jelentősen növeli a kockázatokat” – mondta. „Abban a pillanatban, ha elhagyjuk az egységes piacot, az üzlet biztonsága kerül veszélybe.”

A Hyundai azután emelte fel szavát Nagy-Britannia uniós helyzetével kapcsolatban, hogy néhány autógyártó, köztük a BMW, a Ford és a Hitachi kifejezte aggodalmát a britek kilépésével kapcsolatban.  


A Hyundai 2005-ben, High Wycombeban nyitotta meg főhadiszállását az Egyesült Királyságban, mára pedig a cég a tíz legnagyobb angliai autóimportőr közé verekedet fel magát. A Hyundai több mint háromezer embert foglalkoztat az importőri szervezetében és márkakereskedelmi hálózatában.  

Allan Rushforth, a Hyundai európai ügyeiért felelős alelnök elmondta, hogy a britek kilépése „valószínűleg akadályokat állíthat fel az Európában termelő és értékesítő, valamint az Egyesült Királyságban értékesítő vállalatok által kínált autók közé.” Hozzátette: „Bármilyen lehetséges intézkedés, amely akadályozza a kereskedelem szabadságát, növeli annak költségeit és csökkenti a márka vonzerejét Angliában.”


A politikusok kiemelték, hogy a Hyundai figyelmeztetése bizonyíték arra, hogy Nagy-Britannia fontos része az Európai Uniónak. „Itt van egy vezető üzletág, amely emberek ezreinek ad munkát az Egyesült Királyság egyik kulcsfontosságú gazdasági szektorában, amely jelentősen sérülne, ha gyengítenénk kapcsolatainkat az EU-val” – mondja Vince Cable üzleti főtitkár. „Fenn kell tartanunk Nagy-Britannia erősségét Európában, hiszen britek millióinak állása függ tőle. Jelenleg csak a Liberális Demokraták állnak ki ezért az ügyért.”

„A legfőbb munkáltatók is figyelmeztetnek arra, hogy hatalmas káruk származna abból, ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból” – mondja Chuka Umunna, a Munkáspárt üzleti főtitkára. A kijelentéshez csatlakozva Catherine Bearder, a Liberális Demokraták azon képviselője, akinek választási területén a Hyundai főhadiszállása is található, hozzátette: „Ez egy újabb bizonyíték arra, mekkora hatalmas pusztítást végezne a brit gazdaságban az EU-ból kilépés.”  

Forrás: huffingtonpost.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei