A Hyundai i30 N több helyen is az Év Autója lett


A Hyundai i30 N világszerte elismerést váltott ki az autós szakmában, így nem meglepő, hogy saját kategóriájában Németországban és Ausztráliában is az Év Sportautójának választották. 

A Hyundai i30 N első teljes értékesítési évében máris lenyűgözte a német Auto Bild Sportscars magazin olvasót: a kompakt sportkocsi most a „2018-as Év Sportautója” választáson elnyerte a kis és kompakt kategória „Import Győztes” címét. A Hyundai első nagyteljesítményű autója hét olyan elismert gyártó modellje előtt hozta el a győzelmet, mint a Honda, Peugeot és a Renault.  Az i30 N népszerűsége az eladási adatokban is visszaköszön: csak a német piacon több mint 6 ezer N modellt értékesítettek eddig.  


„Az Auto Bild Sportcars olvasóinak ’Import Győztes’ elismerése hatalmas eredmény” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingvezetője. „Ez a díj elárulja számunkra, hogy az i30 N modellünkkel sikerült elérnünk azt a célunkat, amellyel elérhető csomagban tudunk vásárlóinknak tiszta vezetési élményt nyújtani. Az első nagyteljesítményű modellünk iránti vásárlói érdeklődés minden várakozást felülmúlt és ez csupán a kezdet a Hyundai N márkájának.”


A Hyundai N betűjelének hírnevét a globális motorsportban alapozta meg. A 2015-ös alapítás óta az N márka a legmagasabb szinteken teljesített, így a FIA Rali-világbajnokságában (WRC), a Nürburgring VLN szériájában. a nemzetközi Túraautó-világkupában (TCR), a Pirelli World Challenge-ben és a kimerítő Nürburgring 24 órás tartóssági versenyen. A Hyundai versenyen érlelt N víziója és filozófiája egy világszínvonalú közúti és versenyautókat magában foglaló szisztematikusan felépített termékkínálatban kelt életre és olyan nagyteljesítményű motorok és futóművek köré építettek, amelyek kimagasló dinamikával rendelkeznek.  


„Az i30 N modell bevezetése a Hyundai számára telitalálat volt” – mondta Holger Müller, a Hyundai Motor Deutschland igazgatója. „A márka első nagyteljesítményű modellje iránti ügyfélérdeklődés a First Edition tavalyi előjegyzése óta töretlen. Annak érdekében, hogy a rajongóknak lehetősége legyen a jármű képességeit megtapasztalni, illetve az autóról bizonyos keretek között eszmét cseréljenek, létrehoztuk a Hyundai Vezetési Akadémiát. Ezeken a rendezvényeken az Auto Bild Sportcars tesztelőihez hasonlóan ügyfeleink a versenypályán is megtapasztalhatják az i30 N képességeit és határait.” 


Eközben Ausztráliában a Hyundai i30 N Ausztrália Legjobb Autója (ABC) választás 50 ezer dollár alatti kategóriájában minden riválisát maga mögé utasítva győzedelmeskedett. Ezzel a győzelemmel a Hyundai immár a 23. alkalommal tudott konkurensei fölé emelkedni a kontinens legátfogóbb autóértékelési programjában.


A Hyundai i30 N sportmodellje a konkurensekhez viszonyított elérhető teljesítményével, rendkívül kezes és alkalmazkodó vezethetőségével, mindennapos használhatóságával és értékarányával tudta meggyőzni a zsűri tagjait. A zsűrit az i30 N azzal is lenyűgözte, hogy a Hyundai erre a modellre is kiterjesztette 5 év kilométerkorlát nélküli garanciáját, amely alkalmanként a pályanapokon történő részvételekre is érvényes. Az 50 ezer dollár alatti kategóriában ezzel olyan neves modellek elől hozta el a címet, mint a Ford Focus ST és a Ford Fiesta ST. 


„A 39 990 dolláros indulóárával csak nagyon kevés versenytárs tud saját kategóriájában lépést tartani az i30 N modellel ár és értékarány tekintetében egyaránt, ráadásul ezt a Hyundai remek alapfelszereltséggel és kiváló összeszerelési minőséggel fejeli meg” – mondta az ABC zsűrije. „Már ezek is lenyűgöző tulajdonságok, de az i30 N nem ezzel, hanem kiváló menetdinamikájával nyűgözte le igazán a zsűri tagjait.”    


„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az i30 N megszerezte Ausztrália Legjobb Autója címét, csupán három hónappal azután, hogy Ausztráliába érkezett” – mondta J. W. Lee, a Hyundai Motor Company Australia vezetője. „Az ABC díját megelőzően az i30 a Wheels magazin 2018-as sportautó megatesztjén a 11 legnevesebb konkurensét is maga mögé utasította, amely tovább hangsúlyozza az N márka első modelljének vezetőorientált teljesítményét és értékarányát.”  


Az ABC díja mellett a Hyundai i30 N modell első helyen végzett az ausztrál Drive magazin 2018-as Év Autója választás 60 ezer dollár alatti sportautók kategóriájában is. Andrew Maclean, a Drive magazin szerkesztője elmondta, hogy az i30 N győzelmét egyhangú szavazás előzte meg, a hét zsűritag mindegyike a Hyundai első N szériás sportautóját tette az első helyre, ezzel pedig a tavalyi győztes Honda Civic Type-R-t és a szintén vadonatúj Renault Megane RS280 Cup modellt is maga mögé tudta utasítani.     


Az elegáns i30 N Fastback modell bevezetésével a Hyundai 2018-ban tovább bővíti a márka N szériás márkájának termékpalettáját. Az N modellek specifikus formai és teljesítménynövelő elemeit tartalmazó új N Line szériával pedig a vállalat még tovább bővíti ügyfeleinek választási lehetőségeit. Ezek az autók azonnal beazonosíthatóak eltérő formai elemeivel. Végül az N Options az N márka által gyártott egyedi elemeket kínál azok számára, akik még nagyobb teljesítményre vagy elkülönülésre vágynak.        

Forrás: hyundai.news, koreaherald.comhyundai.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését