Ötcsillagosra tört az új Hyundai Santa Fe


A független Euro NCAP nemzetközi járműértékelő szervezet legújabb törésteszt-sorozatában a Hyundai Motor vadonatúj Santa Fe modellje maximális öt csillagot kapott. 

A Hyundai vadonatúj középkategóriás hobbiterepjárója, a negyedik generációs Santa Fe az Euro NCAP mind a négy vizsgálati kategóriájában remekül teljesített, különösen a felnőtt és a gyerekvédelem területén. Az új Santa Fe kiterjedt aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereivel védi utasait, amelyhez a jármű kiváló merevsége is hozzájárul.  


„A vadonatúj Santa Fe modellünk Euro NCAP törésteszten elért eredménye bizonyítja, hogy hobbiterepjáró-zászlóshajónk az ügyfeleink biztonsága terén is megfelel a legmagasabb követelményeknek” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingvezetője. „A legjobb értékelés egyben a Hyundai technológiai és innovatív megoldásai iránti elkötelezettségét is demonstrálja.”   


A vadonatúj Hyundai Santa Fe valóban gondoskodik utasainak jó közérzetéről. A negyedik generáció kategóriájának legjobb biztonsági csomagja mellett néhány világelső biztonsági felszerelést is magában foglal: holttérütközési figyelmeztető, gyalogosfelismerővel ellátott első ütközéselkerülő rendszer, hátsó keresztirányú ütközéselkerülő rendszer, sávtartó rendszer, hátsó utasra figyelmeztető rendszer, biztonságos kiszállást támogató rendszer és sebességkorlátozásra figyelmeztető funkció. Ezen felszerelések mindegyike a Hyundai SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató technológiák részeiként kerültek az autóba. 


Az innovatív hátsó utasra figyelmeztető rendszer (ROA) figyeli és érzékeli a hátsó üléseken helyet foglaló utasokat és figyelmezteti a vezetőt, ha az kiszáll az autóból. A hátsó keresztirányú ütközésvédelmi rendszer ugyancsak első alkalommal jelenik meg a Hyundai kínálatában. Amennyiben a sofőr egy kevésbé belátható helyről tolat ki, a rendszer az eddigiektől eltérően nemcsak figyelmezteti a vezetőt a hátulról közeledő járművekre – a rendszer automatikusan fékez is.  A biztonságos kiszállást támogató rendszer azokat a baleseteket hivatott megelőzni, amikor az álló járműhöz hátulról egy másik autó közeledik, a rendszer pedig ideiglenesen zárja az ajtókat mindaddig, amíg az utasok biztonságosan ki tudnak szállni. 


A Santa Fe passzív biztonságát az autó megnövelt karosszériamerevsége szolgálja, amely egy ütközés esetén fokozottan védi az utasokat. A nagyobb hegesztési átmérőkkel együtt megnövelt területen történő forró préselési eljárásnak köszönhetően az autó teljes tömege csökkent, miközben ütközésállósága a legmagasabb szinten maradt. A Hyundai autói közül a legnagyobb arányban, 57 százalékban nagy szilárdságú acélból felépült erős és könnyű karosszériaváz elősegíti a dinamikus teljesítményt és fokozza az utasok biztonságát is.    


A Hyundai új modelljei rendszeresen a legjobb minősítést kapják az Euro NCAP töréstesztjein. Többek között az i30, a Kona, a Tucson, a Santa Fe és az Ioniq mind a maximális öt csillagot kapták az értékelő szervezettől. A vadonatúj Hyundai Nexo nemrég az első olyan üzemanyagcellás jármű lett, amely az Euro NCAP rendszerében maximális öt csillagot kapott. A folyamatos top értékelések bizonyítják a Hyundai mérnökeinek biztonság és megbízhatóság terén elért hitelességét. 


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését