Hétszemélyes lesz az új Hyundai Creta


A Hyundai Creta második generációja valamikor 2020 vagy 2021 környékén érkezik és legnagyobb újdonsága, hogy állítólag három üléssoros kivitelben is elérhető lesz.  

A Hyundai Motor hatalmas sikert ért el a Cretával a a kompakt kisterepjárók szegmensében. Miközben eladási rekordjaival vezette a kategóriáját, az indiai eladási listákon gyakran nagy csatákat vív a Maruti Suzuki Vitara Breeza modelljével, amely néhány hónap erejéig át is vette a vezetést. A Maruti azonban sokkal alacsonyabb áron és szegényesebb kivitelben árulja Indiában a Vitara Breeza modelljét, miközben a Hyundai egyértelműen prémiumkategóriás kivitelben készíti a Cretát.    


A Creta előkelő pozíciója azonban nem maradhat így örökké, a következő két-három évben több olyan prémium SUV is a láthatáron van, amelyek komolyan veszélyeztethetik a Hyundai által elért pozíciót. Köztük van a belső rivális Kia, de az MG és a Mahindra is hasonló irányban fejleszt tovább. Emiatt pedig a Hyundai már fejleszti a Creta következő generációját.    

A 2018 májusában ráncfelvarráson átesett modell módosított külső és belső részleteivel havonta több mint tízezer példányban fogy Indiában, az új generációval pedig még többet szeretnének eladni belőle, mivel az új Creta az eddigieknél szélesebb vásárlóréteget céloz meg. Az autó a mostaninál jóval praktikusabb lesz azáltal, hogy ötszemélyes mellett hétüléses kivitelben is elérhetővé válik. Ez nyilván méretbeli növekedést is hoz majd, ám mivel az új generációs Tucson is növekszik, így ez nem jelent konkurenciát. Ezzel az új Creta közvetlen konkurenciát teremt az időközben hétszemélyesként is megjelenő Tata Harrier modellnek az évtized végére, vagy 2021 körül.  


Nagyobb méreteivel a Hyundai Creta egyike lesz azoknak a Hyundai crossovereknek, amelyektől az eladások nagy részét várják. A listán olyan modellek találhatóak, mint az új QXi szubkompakt crossover, de szó van egy még ennél is kisebb mikro-SUV-ról is, amellyel a Hyundai a legtöbbet hozhatja ki a hobbiterepjáró-őrületből Indiában. Emellett pedig korlátozott példányszámban 2019 közepén érkezik a Kona elektromos verziója is.  

Forrás: gaadiwaadi.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését