Húszmillió autót adott el a Hyundai Amerikában


A dél-koreai Hyundai Motor Group két zászlóshajója, a Hyundai Motor és a Kia Motors autógyártó az elmút 33 év során összesen húszmillió autót értékesített a világ második legnagyobb autópiacának számító Egyesült Államokban.  

A két koreai autógyártó 2018 november végéig összesen 20,69 millió járművet értékesített az Amerikai Egyesült Államok hatalmas autópiacán, ahol a Hyundai 1985, a Kia pedig 1994 óta árusítja modelljeit. A 20 millió darabból a Hyundai Motor 60 százalékot, azaz 12, 22 millió autót adott el, míg a Kia nagyjából 7,85 millió darabot tudott értékesíteni. A csoport legnépszerűbb modellje egyértelműen a Hyundai Elantra, amit a Hyundai Santa Fe és a Kia Sorento követ a népszerűségi listán.   


A Hyundai csoportnak összesen öt év kellett ahhoz ,hogy egymillió autót adjon el Amerikában, míg további 14 évbe telt, amíg az eladások elérték az 5 milliós határt, a tízmilliós küszöb elérésére a két autógyártónak 26 évet kellett várni. A vállalat tájékoztatása szerint 2011-et követően azonban a két autógyártó évente már több mint egymillió darabot tudott értékesíteni, így a második tízmillió darabot már harmadannyi idő alatt sikerült elérniük. 


A viszonylag stabil értékesítési eredmények ellenére a Hyundai csoport eladási eredményei 2018-ra 1,2 százalékot estek vissza, amelynek hátterében a két márka hiányos hobbiterepjáró-kínálata és a húzómodellek hiánya áll. A vállalat jövő évi amerikai tervei ugyan pozitívak, ám a verseny ezzel együtt egyre fokozódik a világ egyik legnagyobb autópiacán.  


A vállalatok azt tervezik, hogy jövőre intenzíven előtérbe helyezik új nagy hobbiterepjáró modelljeit, a Hyundainál a Palisade, a Kiánál pedig a Tellirude modelleket, amelyek célja, hogy növeljék jelenlétüket az egyre növekvő crossoverek piacán. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését