Albert Biermann lett a Hyundai fejlesztési vezetője


A koreai Hyundai csoport három éve szerezte meg a BMW M részlegének vezetőjét, Biermannt pedig most a teljes konszern fejlesztési elnökének nevezték ki.  

Albert Biermann eredetileg a Hyundai és a Kia vállalatok nagyteljesítményű modelljeinek fejlesztésével bízták meg, ám a vállalat Nürburgring melletti tesztcentrumában idővel kezei alatt az összes újonnan megjelenő típus is megfordult. A vezető 2015 áprilisában került a céghez, amelynek koreai Namyang fejlesztőközpontjában Biermann egy saját irodával is rendelkezik. 


Úgy tűnik, a koreai vezetők, elsősorban a szeptemberben a Hyundai csoport alelnökének előléptetett Eui-sun Chung elégedett lehetett Biermann munkájával, aki december 13-tól ismét feljebb léphetett a vállalati ranglétrán: a német vezető mostantól a Hyundai és Kia autóinak teljes fejlesztési munkáiért felel. Ezzel Biermann az első olyan nem koreai vezető, aki ezt a posztot betöltheti.   


Biermann 1983-tól több mint 30 éven keresztül a BMW-nél dolgozott, így hatalmas tapasztalattal rendelkezik a nagyteljesítményű sportautók fejlesztésével kapcsolatban. Utoljára 2008-tól a BMW M GmbH és a BMW Individual vállalatoknál töltött be alelnöki pozíciót.  A Rali-világbajnokságba visszatért, illetve a Túraautó-világkupában is induló Hyundai Motorsport tapasztalatait is felhasználva a koreai vállalat 2014 óta működteti tesztcentrumát a Nürburgringen, ahol a Biermann által hangolt első N szériás i30 és Veloster modelleket fejlesztették.  


A Hyundai Biermann mellett több neves tervezőmérnököt is foglalkoztat. A Bentleytől elcsábított Luc Donckerwolke idén már a teljes Hyundai és Kia modellpaletta formáiért felelős, főnöke pedig az a Peter Schreyer, aki a Volkswagen-csoportnál szerzett először nevet magának, mielőtt 2006-ban a Kia Motorshoz került. Biermann mellett a Hyundai idén egy másik BMW fejlesztőt, Thomas Schemerát is megszerezte, akit októbertől a Hyundai autonóm, kapcsolódási és elektromos technológiájáért felelős vezetőjévé léptették elő.      

Forrás: auto-motor-und-sport.de, autonotizen.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését