A Hyundai új rendszerrel ellenőrzi vezetéstámogató rendszereit


A Hyundai csoport egy olyan új, robotizált alapú ellenőrző rendszert mutatott be, amellyel könnyebben ellenőrizhetőek a vezetéstámogató rendszerek működése.

A Hyundai Motor Group két autógyártó részlege, a Hyundai Motor és a Kia Motors bejelentette, hogy gyártósoruk végén, az elkészült járművek végellenőrzése során a világon elsőként használnak hat olyan, egyszerre működő robotot, amelyek az újonnan elkészült autóikba épített biztonsági rendszerek, így a fejlett vezetéstámogató rendszerek öt komponensének működőképességét is tudják ellenőrizni.   


A Hyundai és a Kia 2015-ben kezdték meg ezen új ellenőrzési rendszer kutatási-fejlesztési munkáit, amely három év alatt készült el. Az új rendszerre növelni kívánják a modern vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt járművek megbízható működését. Az autógyártók többsége jelenleg minden egyes vezetéstámogató rendszert külön ellenőriz, ami csökkenti a termelés hatékonyságát. 


A Hyundai és a Kia által fejlesztett robotrendszer képes mindössze 85 másodperc alatt automatikusan ellenőrizni az öt legfontosabb vezetéstámogató rendszer – az első ütközéselkerülő rendszer (FCA), a sávtartó rendszer (LKA), a holttérfigyelő rendszer (BCA), a távolságtartó tempomat (SCC) a körkörös kamerarendszer (SVM) – és a head-up (HUD) kijelző működését.


A rendszert a Hyundai csoport külön erre a célra létrehozott Termeléstechnológiai Fejlesztőközpontjában fejlesztették és tesztelték, a kutatási eredményeket pedig a Hyundai Motor ulsani és Alabamában, illetve a Kia Motors Sohari és georgiai üzemeiben hasznosítják majd először, mielőtt a rendszer használatát  a többi gyártóegységre is kiterjesztenék. A Hyundai tervei  a rendszert később azonban a Hyundai és Kia szervizközpontok is használják majd azért, hogy a vevőszolgálatok szolgáltatásainak fejlesztésével csökkentsék a szervizben töltött időt és fokozzák az ügyfelek kényelmét.   


Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését