Hamarosan jön a Hyundai pickupja


A Hyundai Motor a jövő évtized elején belép a platós kisteherautók szegmensébe is, a vállalat vezető formatervezője szerint az autó formatervét már véglegesítették.

A Hyundai Motor a 2015-ben bemutatott Santa Cruz tanulmányautó alapjain mielőbb egy vadonatúj platós kisteherautót kíván bemutatni, hogy részt szerezzen az egyre növekvő szegmensben. Ez a piac különösen az Egyesült Államok autópiacán vált alapvető fontosságúvá, ám a márka más fontosabb modelljeinek bevezetése és a villamosítás a terveket egy időre háttérbe szorította. Most azonban Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group vezető formatervezője maga beszélt az új modellről. 

„Láthatták a Santa Cruzt pickupot a 2015-ös Detroiti Autószalonon, ez az autó jelenleg fejlesztés alatt van a Hyundainál” – mondta Donckerwolke, majd a piaci bevezetéssel kapcsolatban hozzátette: „Amilyen hamar csak lehet. Az én részemről a tervezési projektet befejeztem, most a fejlesztési folyamat zajlik.”


Egyelőre nem egészen világos, hogy a 2020-ban megjelenő újdonsággal a Hyundai az amerikai kompakt pickupok, a Ford Ranger és a Toyota Tacoma által fémjelzett piacot, vagy a nagyobb, Ford F-150 által uralt teljes értékű pickupok világát veszik-e célba. Vagy esetleg több modell is érkezhet a különböző fontos piacokra. Az előbbi, kompakt szegmens nagyobb lehetőséget adhat a gyártónak a modell globális értékesítéséhez. 

A Hyundai pickup megjelenése után arra is számítani lehet, hogy az autónak a későbbiekben a Kia változata is megjelenik – akár Európában is. Ezzel a Kia olyan márkanevek riválisa lehet, mint a Ford Ranger, Mercedes X-osztály, stb. Donckerwolke  megerősítette, hogy a Hyundai mellett a Kia is dolgozik saját platósán, amely persze külső-belső megjelenésében eltér az anyacég változatától, ám azt is hozzátette, ez az autó később érkezik. 


A Kia Motors új amerikai főnöke, Michael Cole korábban arról beszélt, hogy a pickup szegmens „valami olyasmi, amit szorosan nyomon követünk”, de addig nem lesz semmi, amíg a vállalat hobbiterepjáró-kínálata nem lesz teljes. Jövőre a Hyundai Palisade testvérmodelljeként  a Kia Motors is bemutatja Tellirude nagyterepjáróját, amivel a kínálat teljessé válik. 

Forrás: autocar.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését