Vietnamban bővíti gyárát a Hyundai


A Hyundai Motor a tervek szerint több mint felével bővítené Vietnamban működő összeszerelő üzemének kapacitását azért, hogy növelni tudja jelenlétét a térségben. 

A Hyundai Motor növelni szeretné jelenlétét a Délkelet-ázsiai régióban, ezért Vietnamban működő összeszerelő üzemének éves termelési kapacitását a mostani 40 ezerről legalább 100 ezer darabosra kívánja bővíteni. Ezzel kicsit fellélegezhetne a gyártó, amelynek eladásai Kínában továbbra sem a tervek szerint alakulnak. Jelenleg japán autógyártók, a Toyota és a Honda uralják a térséget.

A Hyundai értékesítési eredményei Kínában és az Egyesült Államokban is csökkenést mutatnak. Idén január és október között a vállalat 554 ezer autót adott el az USÁ-ban, ami 1,7 százalékos csökkenést jelent az előző évihez képest. Kínában még ennél is rosszabb a helyzet, különösen a második félévben. Ennek eredményeként a Hyundai negatív eredménnyel zárta harmadik negyedévét. 


A Hyundai ezért egyre inkább a Délkelet-ázsiai térség piacain elérhető sikerekre összpontosít, ami a japán gyártók dominanciája miatt egyáltalán nem vehető biztosra. Ám a Hyundai nem is hagyhatja figyelmen kívül a régióban rejlő lehetőségeket, hiszen a térség éves gazdasági növekedési szintje 5 százaléknál nagyobb, az autók iránti kereslet pedig szárnyal. A POSCO Kutatóintézet felmérése szerint 2020-ig 4,8 millió új járművet értékesítenek az ASEAN térség 10 országában, amivel az a világ hatodik legnagyobb autópiacává válhat. Az ASEAN Gazdasági Közösség (AEC) idén jött létre és eltörölte az térség 10 országa közötti kereskedelmi korlátokat.   

A koreai autóipari szektor nagy figyelemmel kíséri a gyártási kapacitás 100 ezer darabosra emelésének szimbolikus jelentőségét. Egy teljes értékű összeszerelő üzemhez présüzemre is szükség van, amihez az éves kapacitásnak minimum 100 ezer darabnak kell lennie. Vagyis a Hyundai kapacitásbővítése fontos lépés ahhoz, hogy a vietnami összeszerelő üzemet bármikor egy teljes értékű autógyárrá változtassa.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését