Norbi jövőre is a Hyundainál versenyez


A Hyundai Motorsport bejelentette, kikkel vágnak neki a Túraautó-Világkupa 2019-es szezonjának, a négy versenyző között pedig természetesen Michelisz Norbertre is számítanak.    

A Hyundai Motorsport összesen négy i30 N TCR versenyautót indít a FIA Túraautó-Világkupa (WTCR) második szezonjában, amelyeket négy pilóta fog vezetni. A 2018-as bajnokként Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert megtartják a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési státuszukat, miután idén a BRC Racing csapatát hat futamgyőzelemhez és a világkupán ezüstéremhez segítették.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a sorozathoz és a Hyundai-jal 2019-ben megvédhetem bajnoki címemet" – mondta Tarquini. „Jövőre arra számítok, hogy több gyártóval és több versenyzővel a bajnokság még szorosabb lesz." 


„Idén mindenki láthatta, milyen erős az i30 N TCR a FIA WTCR futamain. Együtt nagyon erős versenyszezonunk volt. 2019-ben újra az élvonalban kellene versenyeznünk, különösen a Hyundai Motorsport további Ügyfélversenyzési pilótáival együtt." " – tette hozzá Michelisz Norbi, majd blogján így folytatja: "2019 nekem arról is szól majd, hogy vissza tudjak vágni Gabriele Tarquininek, ezért örülök neki, hogy továbbra is ugyanazt az autót vezetjük majd. Fűt a bizonyítási vágy, hogy megmutassam, képes vagyok legyőzni őt, és hiszem, hogy a második hyundaios évemben ez sikerülni fog... Ha pedig Tarquinit legyőzöm, akkor harcban lehetek a bajnoki címért is, mert abban biztos vagyok, hogy a Hyundai jövőre sem lesz gyengébb autó ebben a mezőnyben, mint amilyen idén volt."

Tarquinihoz és Norbihoz jövőre Nicky Catsburg és Augusto Farfus csatlakozik, akik jövőre először kóstolnak bele a a WTCR világába. Habár a Hyundainál és a TCR specifikációban valóban újoncok, ennek ellenére egyik pilóta sem ismeretlen a túraautó-versenyzésben.


Farfus neve többek között a német DTM sorozatból lehet ismerős, de a korábbi WTCC szerepléseivel 15 győzelmet és a világbajnokság harmadik helyét mondhatja magáénak. „Miután láttam a WTCR-ben folyó versengés szintjét, nagyon izgatott vagyok, hogy 2019-ben én is ott lehetek a rajtrácson" – mondja Farfus. „Ez egy új kihívás lesz, hiszen eddig még nem vezettem TCR versenyautót – valójában utoljára 2006-ban versenyeztem elsőkerék-hajtású autóval."

A holland Nicky Catsburg nevéhez két győzelem is fűződik a WTCC világában, de emellett a GT versenyzésben is sikeres karriert futott be, dobogós helyezéseket ért el a Nürburgringen, Daytonában és Spa-Francorchamsban megrendezett 24 órás versenyeken. „Nagyon örülök neki, hogy a WTCR-be belépve visszatérhetek a túraautó-versenyzéshez" – mondta Catsburg. „Korábban már Augustoval és Gabrielével és dolgoztam, Norbit pedig a WTCC-ből jól ismerem. Őszintén szólva alig várom, hogy jövőre együttdolgozhassunk." 


Az i30 N TCR versenyautó hihetetlenül sikeresnek bizonyult a WTCR első szezonjában, az autóval versenyzők 13 győzelemmel és 30 dobogós helyezéssel zárták az évet. A Hyundai Motorsport ügyfélcsapatai a kupa első és második helyét is megszerezték, a pilóták pedig az első négy helyezésből háromban Hyundai-jal versenyeztek.   

A Hyundai Motorsport négy pilótáinak mindegyike januárban egy háromnapos teszttel kezdi meg a felkészülést a portugáliai Portiamo versenypályán. A 2019-es szezon konkrét versenyzői felállását, valamint a csapatok neveit később fogják bejelenteni.  


„A 2018-as FIA Túraautó-Világkupa egyértelműen sikeres volt az i30 N TCR ügyfeleink számára" – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési Részlegének vezetője. „Ennek ellenére a 2019-es szezon ugyanilyen keményen küzdelmes lesz. Ügyfeleinknek négy fantasztikus pilótája is lesz, akik mindegyike esélyes a kupa elnyerésére. Mi a tél folyamán a pilótákkal és a csapatokkal közös munkára koncentrálunk és biztosítsuk, hogy a lehető legjobb helyzetből vágjanak neki az új szezonnak."

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését