Egymillió mérföld egy Hyundai Elantrában


A Hyundai termékminőségének és megbízhatóságának nincs jobb példája, mint a sokat futott autók. Most egy ötéves Elantrába került kereken egymillió mérföld.

Farrah Haines házhozszállítással foglalkozik Amerikában, ahol jóval nagyobbak a távolságok, mint Európában. Farrah munkájához egy 2013-as Hyundai Elantrát használ, amely első látásra kiváló gyári állapotban van, leszámítva az elejére felszerelt védőrácsot. A hölgy imád vezetni, így autójával évente átlagosan 200 ezer mérföldet, vagyis elképesztő 320 ezer kilométert tett meg, így az öt éves autóban immár egymillió mérföld, azaz 1 600 ezer kilométer van. Ráadásul ehhez az autó eredetileg beépített motorját használta!   


Az átlagos autóvezetők évente átlagosan 15-20 ezer kilométert tesznek autójukba. A modern autók simán el tudnak menni 160 ezer kilométert és sokuknak a duplája, 320 ezer meg se kottyan. Gondos karbantartással és óvatos vezetéssel az autó még tovább is bírhatja. Farrah szerint imád vezetni, ezért is ment ilyen sokat autójával. 


A mai modern autók másik közös jellegzetessége, hogy akár analóg, akár digitális a kilométer-számlálója, ott általában hat számjegynek van hely. Ez azt jelenti, hogy Farrah Elantrája a 999 999 mérföldet követően ismét nullára ugrott volna. A hihetetlen történetet meghallva a Hyundai amerikai képviselete segített a probléma megoldásában és egy különleges „Egy Millió Mérföld” emblémát készített, amit csak azok a Hyundai tulajdonosok kaphatnak meg, akik elérik a hétszámjegyű értéket.  


Az egymillió mérföldes határt átlépve Farrah készen áll a következő millióra. Hivatalos egymillió mérföld klubtagként a Hyundai egy aranyozott rendszámkeretet is adott az autóhoz, amely büszkén hirdeti az Elantra által elért eredményt.


Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését