Ralilegendával bővít a Hyundai versenycsapata


Egy legendás pilótával bővül a Hyundai Motorsport 2019-es versenyzőinek listája, a kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb ugyanis két éves szerződést írt alá a csapattal.  

A francia pilóta jövőre hat futamon ülhet a Hyundai i20 Coupe WRC versenyautóba, első versenyük pedig rögtön a szezonyitó Monte-Carlo rali lesz.  Loeb mellett a Hyundai Motorsport spanyol versenyzője, Dani Sordo is bejelentette, hogy jövőre a Mexikói-ralival kezdődően nyolc versenyen áll majd rajthoz. Sordo ugyan csupán egy további évet hosszabbított a Hyundainál, ám ez így is már a hatodik szezonja lesz a márka kötelékén belül.  

Sordo és Loeb, akik 2007 és 2010 között csapattársak voltak a raliban, Thierry Neuville-hez és Andrea Mikkelsenhez csatlakoznak a Rali-világbajnokság 2019-es szezonjában. Hayden Paddon sorsa egyelőre még nyitott kérdés, a két fél között egyelőre folynak a tárgyalások. 


„Sébastien bejelentése nagyon fontos a csapat számára, mi pedig nagyon örülünk neki, hogy egy kétéves szerződést kötöttünk” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Az, hogy egy ilyen nagy tehetségű és kaliberű valakivel sikerült szerződést kötnünk jelzi, hogy milyen vonzó és versenyképes pozícióval rendelkezünk a WRC-ben.” 

Sébastien Loeb idén októberben, a Spanyol-ralin látványos stílusával szerezte meg legutóbb pályafutásának 79, 2013 óta első WRC raligyőzelmét. A pilóta már a 2019-es raliszezon első fordulója, a Monte-Carlo rali előtt megszerezheti első tapasztalatait a Hyundai i20 Coupe WRC volánjánál. „Örömmel jelenthetem be, hogy navigátorommal közösen 2019 során hat WRC versenyen a Hyundai Motorsport színeiben fogunk rajthoz állni” – mondta Loeb. „A Spanyol-ralin elért győzelem újra feltüzelte a vágyamat, hogy a WRC frontvonalában versenyezzek. A Hyundaihoz csatlakozás friss kihívást jelent számunkra, amit már alig várok. Lenyűgöz a csapat hozzáállása és a siker iránti elhivatottsága.” 


Sordo konkrét jövő évi programterve jelenleg még nincs véglegesen meghatározva, ám a páros igyekszik a pozitív 2018-as szezonra építeni, amelyben két dobogós helyezés mellett ötször kerültek be a legjobb öt közé. „A Hyundai Motorsport különleges csapattá vált számomra” – mondta Sordo. „Az évek során számos jó emléket gyűjtöttünk és úgy érzem, a 2018-as szezon a legjobb szezonjaim egyike volt. Tudjuk, hogy ha a körülmények kedvezőek számunkra, tényleg erős ellenfelekké válhatunk. Loeb érkezésével egy valóban izgalmas csapat állt össze. Vele mérhetetlen mennyiségű tapasztalat is jön, ami a dolgok előrehaladtával hatalmas előny lesz az egész csapat számára.” 

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését