Negatív eladást produkált a Hyundai Amerikában


A legtöbb autógyártóhoz hasonlóan a Hyundai is havonta hozza nyilvánosságra értékesítési adatait, ám az amerikai képviseletnek novemberben sikerült mínusz egy darab Azerát értékesíteni.  

Az értékesítési statisztikák a mostani trendeknek is köszönhetően elég unalmasak: a crossoverek szárnyalnak, a limuzinok száma csökken vagy legalábbis stagnál. A Hyundai az Azera típuist ugyan hivatalosan már nem forgalmazza, ám ennek ellenére a típust egy ideig még a statisztikákban is szerepeltetni kell, mert a bázisoldalon mindenképpen beleszámít az eladási eredményekbe azok összehasonlíthatósága miatt. 

Ami viszont fura, hogy a Hyundai a tavalyi 146 darabos eladás után idén novemberben egy negatív számot szerepeltetett az Azera idei eredménye mellett. Ez nagyon szokatlan dolog, hiszen az autóból már rég elfogytak a raktáron lévő utolsó darabok is, így ez a szám igencsak feltűnő. Lehetséges, hogy mégis volt egy példány még valahol és a statisztikát készítő félreütötte a számot, vagy esetleg valaki visszahozta volna az autót? 


A rejtély megoldásaként a Hyundai Motor America szóvivője elárulta, hogy nem a statisztikát készítő dolgozó hibázott. Valóban azért szerepel mínusz egy az Azera sora mellett, mert korrigálniuk kellett a korábban megadott értékesítési eredményt, miután idén valaki tényleg visszavitte az autót a kereskedésbe. Mivel pedig a kereskedő engedélyezte az autó visszavételét, miután azt eladottként lejelentették, a képviselet kénytelen volt egy darabbal korrigálni az eredményeket. Ez pedig azért tűnt fel, mivel az Azerának nem volt előző havi eredménye sem, így csak a nullából tudták elvenni azt az egyet, amivel már negatívvá vált a típus eladása.  

A Hyundai amerikai képviselete régóta forgalmazta a koreai márka nagy limuzinját, amelyet a koreai Grandeur helyett Azera néven fogalmaztak az Egyesült Államokban. A vállalat azonban úgy határozott, hogy a 2018-ban lezajlott modellváltással az új Azerát nem vezetik be, helyette az időközben különvált Genesis luxusmárka irányába terelik a prémiumkategóriás limuzint kereső ügyfeleiket.    

Forrás: jalopnik.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését