Körvonalazódik a Hyundai Kona Electric indiai változata


A Hyundai Motor helyi képviselete elkötelezetten igyekszik meghonosítani az elektromos autózást Indiában, ahol az országban elsőként jövőre már kapható lesz a Hyundai új Kona Electric modellje is. 

A Hyundai idén hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-ben a Kona Electric modellt is árusítják majd Indiában. A dél-koreai gyártó azt is nyilvánosságra hozta, hogy az autót helyben, a vállalat Chennaiban található gyárkomplexumában fogják összeszerelni. Habár a Kona hagyományos motorral szerelt, látványos Iron Man tanulmányát már az év eleji Új-Delhi Autószalonon kiállították, az elektromos változatot csak most, a Hyundai által gyerekek számára kialakított rendezvényen állították ki.  


A Kona Electric nagyobb, szélesebb és hosszabb tengelytávval rendelkezik, mint a Hyundai Elite i20 Active változata, viszont kevésbé magas, mint a Hyundai Creta. A Crétánál azonban sokkal modernebb kialakítású, Indiában a márkáétól eddig nem tapasztalt kettéosztott lámpáival és zárt első maszkjával és egyedi felnijeivel sokkal futurisztikusabb, mint az eddig Indiában készült járművek. Ennek megfelelően a belső kialakítás is prémium.


Az eddigi hivatalos információk egyelőre nem részletezték az Indiába szánt Kona Electric paramétereit. Ám a Hyundai szóvivője ezen a rendezvényen néhány fontos részletet elárult az autóról: a vállalat tervei szerint a Kona Electric kisebbik, 39,2 kWh kapacitású  akkucsomagjával szerelt változatát fogják forgalmazni, amelynek hatótávja 312 km. Az autót ráadásul egy otthoni töltőberendezéssel együtt fogják árusítani, aminek költségét beépítik a jármű vételárába. 


A Hyundai helyi szervezete üzleti partnerek segítségével a nyilvános töltőinfrastruktúra fejlesztését is célul tűzte ki. Ennek keretében gyorstöltőket kívánnak telepíteni a főbb városok fontosabb közterületeire és a Hyundai márkakereskedésekhez is. Arról, hogy ez a szolgáltatás ingyenes vagy térítés ellenében történik majd, a kormányzati támogatás függvényében döntenek majd. A Hyundai később a 64 kWh kapacitású Kona Electricet is be kívánja vezetni, ám ez függ a kisebbik változat piaci eredményeitől és a nagyobb hatótávú változat iránt mutatkozó vásárlói igényektől. 

A Kona Electric jövő évi bemutatkozásakor a várható vételár valahol 2,5 millió rúpia körül lehet majd, amivel az autó egyértelműen az indiai piac luxusszegmensébe tartozik majd. Emiatt kezdetben nem is várnak majd nagy eladási darabszámokat és nincs olyan azonnali terve sem, hogy egy olcsóbb, kisebb elektromos modellt is bevezetnének a közeljövőben Indiában. 

Forrás: zigwheels.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését