A Hyundai hatalmas HUD kijelzőt fejleszt


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis alkatrészgyártó és -fejlesztő vállalat egy olyan nagyméretű HUD kijelzőt fejleszt, amely kétszer akkora, mint amit most a Genesis GV80 modellben mutattak be.

A Hyundai Mobis jelenleg legnagyobb szélvédőre vetítő (HUD) kijelzője az a 12 colos méretű egység, amit a 2020 januárban a Genesis GV80 hobbiterepjárójában mutattak be. Amennyiben ezt a rendszert a jármű fejlett vezetéstámogató rendszereihez kapcsolják, a kijelzőn az autó körül feltűnő járműforgalom is látszik. 

Ezzel szemben a Hyundai Mobis által fejlesztés alatt álló „szélesvásznú” Head-up kijelző kétszer akkora méreten fog elterülni, mint a GV80 esetében. Amennyiben a fejlesztés befejezésesével a rendszer sorozatgyártása megkezdődik, a Hyundai Mobis a 10 colostól egészen a 24 colos rendszereivel a HUD kijelzők széles választékát tudja kínálni ügyfeleinek.   


A Head-up kijelzők a vadászgépek technológiáját alkalmazzák a járművek szélvédőin. A rendszer képes különböző vezetési információkat a szélvédőre vetíteni anélkül, hogy a vezető levenné a szemét az útról és ezzel nagy mértékben növeli a biztonságot. A jelenlegi rendszerek elsősorban a vezetési szituációt közvetítik, ám ahogyan a jövő járműrendszerei fejlődnek, egyre inkább szükség van egyéb más szórakoztató tartalmak (zene, videó) megjelenítésére is. Ezért a HUD kijelzők méretei a jövőben is nőni fognak.   

A szélvédőre információt vetítő rendszerek piaca emiatt hatalmas fellendülés előtt áll, amelyet három nagy beszállító ural jelenleg. IHS Market piackutató intézet számításai szerint a HUD piac évente átlagosan 20 százalékkal bővülhet.   

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei