Újabb akkuszállítmányról állapodott meg a Hyundai


A Hyundai csoport bejelentette, hogy egy újabb dollármilliárdos akkumegállapodást kötött a koreai LG Chem vállalattal, amely 2022-től a Hyundai és Kia új generációs villanyautóihoz szállítja termékeit.    

A Hyundai Motor és a Kia Motors az LG Chem akkumulátorait választották azon új villanyautóik számára, amelyeket 2022-ben terveznek piacra dobni. Az új villanyautók a csoport által kifejlesztett Globális Elektromos Járműplatformra (E-GMP) épülnek majd, amit a két vállalat kifejezetten a tisztán elektromos meghajtású modelljeik számára készített. 

Az autógyártó azt is elmondta, hogy a 2022 körül érkező új villanyautóik számára az akkugyártókat többkörös versenytárgyalás keretei között választják ki. Tavaly decemberben első körben az SK Innovation termékeit választották, amelynek akkumulátorait a Hyundai jövőre érkező „NE” gyári kódjelű modelljében láthatunk majd viszont. A második pályázat nyertese az LG Chem lett, amelynek akkumulátorainak első szállítmányát 2021 végétől, második szállítmányát pedig 2022-től építik be a Hyundai csoport járműveibe.   


A Hyundai Motor Group azért választotta az LG Chem termékét, hogy ezzel is diverzifikálja beszállítói portfólióját, valamint egyúttal az ellátási lánc stabilitását is biztosítsa. Habár a Hyundai számára az SK Innovation elsőként szállít akkukat, az LG Chem már korábban is ellátta a vállalatot a villanyautóihoz szükséges akkumulátorokkal.    

Miután a Hyundai Motor Group vezetője, Eui-sun Chung nemrég ellátogatott a Samsung SDI koreai gyárába és ott tárgyalásokat folytatott az elektronikai cég alelnökével, Jae-yong Lee-vel, egyes iparági szakértők arra számítottak, hogy a második kör nyertese a Samsung SDI vállalat lehet. Ennek ellenére az autókonszern most úgy határozott, az ellátás biztonsága érdekében az LG Chem termékét választják. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a Samsung egy következő körben csatlakozhat a Hyundai csoport akkubeszállítóihoz. 


A Hyundai és a Kia új elektromos modelljeinek akkumulátorait az E-GMP padlólemezében terítik szét, míg a mostani villanyautóknál a hátsó ülések alá építik be azt. A csoport "2025 Stratágia" elnevezésű programja keretében 2025-ig 8,5 milliárd dollárt kíván a jövő mobilitási megoldásaiba fektetni, amelynek keretében a következő 5 év során 16 elektromos járművet tervez bevezetni. 

Forrás: businesskorea.co.kr, pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei