Akár platós változat is készülhet a Hyundai Creta alapjain


A Hyundai a hírek szerint nemcsak egyetlen, de számos platós kisteherautót készül bevezetni a jövőben, a Santa Cruz mellett pedig akár a Creta alapjaira is épülhet ilyen változat. 

 A Hyundai Motor már hivatalosan is bejelentette, hogy Santa Cruz néven debütáló típussal hamarosan egy vadonatúj, számára ismeretlen kategóriában, a pickup kisteherautók világában kíván szerencsét próbálni. A Santa Cruz mellett azonban a vállalat további platós kisteherautók fejlesztését is tervezi, amelyek között mindenképpen ott lehet a Creta is. 

A Hyundai még 2016-ban, a Sao Paulói Autószalonon mutatott be egy olyan tanulmányautót, amely a Creta STC (Sport Truck Concept) nevet viselte, méreteiben és kialakításában pedig az első generációs modell vonalait követte. A 4 650 mm hosszú, 1 850 mm széles kisteherautó tengelytávja 2 800 mm-es volt, a plató pedig 1 295 x 1 290 x 510 mm-es méretekkel, 850 literes kapacitással rendelkezett.  


Ez volt az első olyan utalás, amely alapján sejteni lehet, hogy a Hyundai a Creta alapjain egy, a Santa Cruznál kisebb platós modell fejlesztését is fontolóra veszi. A koncepcióautó ugyan az a Creta első generációjára épült, ám a második generáció érkezésével a később megjelenő pickup minden bizonnyal a mostani generáció vonalvezetését veszi majd át. 

Ezzel együtt persze várhatóan némileg módosítanak majd az autó megjelenését, ami elsősorban a robusztusabb első kialakításban fog megjelenni, módosíthatnak az első hűtőmaszkon, a lökhárítók agresszívabb kialakítást is kaphatnak és nyilván az oldalfellépők is különleges kialakítást viselnek majd. A tetőn egyedi tartóelemek lehetnek, az alufelnik pedig szintén egyediek.


Persze mindez még csak egy elképzelés, a Hyundai egyelőre semmi konkrétumot nem közölt arról, vajon valóban lehet-e számítani egy ilyen modellre. Ám mindenesetre a jelek alapján valami mindenképpen készül, amivel a Hyundai olyan, elsősorban Dél-Amerikában népszerű pickupoknak tud majd ellenfelet állítani, mint a Fiat Strada, vagy a Dacia Duster Oroch.   

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei