Egyelőre nem lesz elektromos Hyundai kisautó


A Hyundai harmadik generációs i10 kisautója egy ideig még biztosan csak benzinmotorokkal lesz elérhető, de a villanyautózás elterjedésével mindenképpen fontolóra vesznek egy tisztán elektromos változat kifejlesztését.  

Miközben számos globális autógyártó belépett, vagy be kíván lépni az elektromos városi kisautók piacára, a Hyundai egyelőre nem tervezi egy i10-hez hasonló méretű elektromos miniautó kifejlesztését. Erről Raf Van Nuffel, a Hyundai Motor Europe termékfejlesztési részlegének vezetője beszélt nemrég, aki azt is elárulta, hogy a vállalat a „fentről lefelé” stratégiát alkalmazza, vagyis előbb a nagyobb szegmensekben villamosítja kínálatát. 


„Ha a villamosításról beszélünk, a Hyundai a lépcsőzetes eljárásban hisz: a legújabb fejlesztéseinket, innovációinkat a felsőbb osztályokban vezetjük be, majd azok idővel az alsóbb kategóriákban is megjelennek” – mondja Van Nuffel. „Azért teszünk így, mert az erőforrásaink nem végtelenek, mi pedig inkább a kicsit nagyobb modellekre koncentrálunk, amelyeket teljes egészében villamosíthatunk.”

A vezető azonban hosszabb távon azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a városi miniautójukból egy elektromos változatot is létrehozzanak majd, amivel a Volkswagen e-Up!, a Skoda Citigo iV, vagy a Seat Mii Electric modelljével is felvehetnék a versenyt. Ez azonban a második generációs i10 mindössze hat éves életciklusát figyelembe véve valószínűleg azt is jelentheti, hogy a most bevezetett i10-ből már nem készül villamosított változat.   


A 2019-es Frankfurti Autószalonon tartott premiert követően idén év elejétől bevezetett új, fiatalos külsővel rendelkező harmadik generációs Hyundai i10 1.0 és 1.2 literes szívó, valamint N Line kivitelben 1.0 literes T-GDI turbómotorral vásárolható meg. Az új modellben olyan fejlett technológiákat építettek be, mint pl. az első ütközéselkerülő rendszer, az aktív sávtartó rendszer, a 8 colos érintőkijelzővel, Bluelink csatlakozással és navigációval felszerelt multimédia rendszer, stb.  

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei