Végleges fényszórókat kapott a Hyundai Tucson prototípusa


A Hyundai európai fejlesztőközpontjánál sikerült elcsípni a vadonatúj Tucson modelljének legújabb prototípusait, amelyek végleges lámpáikkal minden eddiginél közelebb állnak a szériamodellekhez. 

A Hyundai Motor várhatóan augusztusban mutatja be a Tucson modelljének legújabb, immár negyedik generációját. Az új autó prototípusai már régóta futnak a világ különböző tájain, így láttuk már azokat kevesebb álcával és vastag álcaponyvák takarásában is, ám most két olyan prototípust is sikerült fotózni, amelyek minden bizonnyal közel állnak a végleges változatokhoz.   


A legfeltűnőbb változás a fényszórók és a menetfények kidolgozott formája a takaróponyvák kivágásai és rögzítései törnek meg. Ha jobban megfigyeljük, a vízszintesen elrendezett LED menetfény kisebb egységei függőleges belső rajzolatúak, amelyek a Vision T tanulmányhoz (és a frissített Grandeur modellhez) hasonlóan valószínűleg lejjebb, a fényszórók mellett is világítanak majd. Utóbbiak külön egységet képeznek, ami a Hyundai korábbi crossover (Kona, Santa Fe, Palisade) típusai után nem is meglepetés.   


Az új Tucson hátsó lámpái is a helyükre kerültek és bizonyos részeik a ponyva alól is kikandikálnak. Itt is meg lehet figyelni, hogy kissé döntött függőleges LED fényforrásokat alkalmaztak, amit felülről egy vízszintes LED fénycsík köt össze a másik oldalon lévő lámpatesttel. Ez valószínűleg a teljes hátsó rész fénydizájnját meghatározza majd, miközben újdonság a hátsó lökhárítóba száműzött irányjelző is. 


Az új modell Európában megtartja az 1.6-os szívó és turbós benzines, valamint az ugyanekkora dízelmotorokból álló jelenlegi motorpalettáját, viszont emellett már a bemutatásától kezdve elérhető lesz a Kia Sorentóból ismert hibrid hajtáslánccal is, amit még az év vége előtt egy konnektorról tölthető (PHEV) változat is kiegészít. Észak-Amerikában a típus valószínűleg megkapja a Hyundai új 2.5 literes Theta3 szívó- és turbómotorjait, illetve a Sonata Hybrid 2.0 GDi hajtásláncát. 

Forrás: autoblog.comcarscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei