Gyártásban a megújult Hyundai i30


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a kívül-belül jelentősen megújult, új technológiákkal és akár lágyhibrid rendszerrel kiegészített erőforrásokkal is elérhető új i30 május 25-től készül Nošovicében. 

Az új i30 a Hyundai C szegmensbe tartozó kompakt autójának legújabb evolúciója, amelyet a korábbiakhoz hasonlóan ötajtós, Fastback és kombiváltozatban is készítenek. A modell 2007-es bemutatása óta már több mint egymillió darab Hyundai i30 talált gazdára Európában. Az i30 volt az első olyan Hyundai modell, amely az „i” sorozat tagjaként megjelent és amelyet 2008 novembere óta a Hyundai Motor Manufacturing Czech nošovicei üzemében gyártanak.  


„Az i30 folyamatosan az egyik legnépszerűbb autónk Európában” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing alelnöke. „Ez valóban egy Európának, Európában készülő modell, a tervezéstől a fejlesztésen át egészen a végső összeszerelésig. A legújabb modell számos továbbfejlesztést hoz azért, hogy még vonzóbbá tegye ügyfeleink számára, akik stílusos, biztonságos és megbízható autót keresnek a C-szegmensben." 


Pavel Barvík, a HMMC szóvivője elmondta, a Hyundai Motor a csehországi Frýdek-Místek városa melletti Nošovicében május 25-én hétfőn kezdi meg a megújult i30 sorozatgyártását. Az új modell átalakult formaterve mellett fejlett kapcsolódási megoldásokat és kívánságra akár a jármű fogyasztására is kedvezően ható 48 voltos lágyhibrid hatásláncokat kaphat. 


A szóvivő szerint az új i30 mindhárom változata – az ötajtós, a Fastback és a kombi – megújult formákat kapott, amelyek merészek és elegánsak is egyben. „Az új változatokat modern megjelenés jellemzi, amely vizuálisan kiterjeszti az autó valós dimenzióit. A szélesebb hűtőrácsot egyedi háromdimenziós mintázat díszíti, amely az autó dinamikus megjelenését fokozza. A motorsport által ihletett N Line változatok mostantól mindhárom karosszériaváltozatban elérhetőek. A meglévő hat színárnyalat mellett pedig három teljesen újat is bevezettünk” – mondta Barvík.  


A nošovicei gyár a Hyundai egyetlen gyártóüzeme az Európai Unió területén. Az üzemben naponta akár 1 500 autó készül, tavaly összesen 309 500 autót gyártottak itt. 2018-ban a vállalat 129,26 milliárd cseh korona bevétel mellett 7,22 milliárd korona nyereséget ért el. Az új i30 ötajtós, Fastback és Wagon változatai mellett az i30 N, a Kona Electric és a Tucson modellek is itt készülnek. A gyárban 3 300 alkalmazott dolgozik, további 8 700 embert pedig a közvetlen beszállítók alkalmaznak.


Forrás: hyundai.news, denik.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei