Lemondott a Hyundai csoport vezető formatervezője


Négy és fél évvel azután, hogy kinevezték, a híres belga autótervező, Luc Donckerwolke lemondott a Hyundai Motor Groupnál betöltött tisztségeiről.

Belső levelezésre hivatkozva sajtóértesülések szerint Donckerwolke április 29-ével hatályossá vált lemondásának hátterében személyes okok állhatnak. A vállalat szóvivője szerint a tervező több időt szeretne a jövőben családjával eltölteni. „Nagy megtiszteltetés és kiváltság volt számomra, hogy munkámmal hozzájárulhattam a Hyundai, a Kia és a Genesis jövőjének alakításához” – mondta közleményében Donckerwolke. „A vállalat bátor és progresszív hozzáállása lehetővé tette számomra a határok kitolását a status quo kihívásait. Nagyon örültem annak a bizalomnak, amelyet a csoport adott nekem egy olyan tervezési „álomcsapat” létrehozására, amely meghatározza a márkák jövőjének DNS-ét és a tervezési folyamatok digitalizálását.”
”    


Donckerwolke még 2015 végén csatlakozott a Hyundaihoz, miután elhagyta a Volkswagen csoportot és ő volt az, aki többek között a Kona és a Palisade modellek megformálásáért volt felelős. Az ő segítségével formálódott a Genesis palettája is, amivel a Hyundai csoport luxusmárkája egyéni identitást kaphatott. Donckerwolke tervezte az új G80 és GV80 modelleket, de már a frissített G90 megformálásában is részt vett.  

A Hyundai Motor Csoportnál közreműködését Albert Biermann, a Kutatási és Fejlesztési részleg vezetője is dicsérte, aki elmondta: „Mint egy figyelemre méltó vezető, nagyszerű inspirációt jelentett mindannyiunk számára, aki sikeresen átalakította a cég formatervezési működését és a következő szinte emelte azt.” A hírek szerint a Hyundai nem kíván a teljes csoportot átfogó új formatervezési vezetőt kinevezni, mivel a Hyundai és a Genesis formatervezési irányítását továbbra is Sang-yup Lee végzi, míg a Kiánál ezt a posztot a tavaly csatlakozott Karim Habib látja el.  


Donckerwolke karrierjét még 1990-ben a Peugeot-nál kezdte, majd két évvel később csatlakozott a Volkswagen csoporthoz, ahol az első generációs Octaviát és Fabiát tervezte meg. Ezenkívül az Audi A2, az A4 Avant és az R8 versenyautó kidolgozásában is részt vett, de a Lamborghini Diablo VT, a Murcielago és a Gallardo is az ő keze munkáját dicséri. A most 55 éves tervező emellett a Seat Ibiza Mk4, a Tribu és az IBE tanulmányok, valamint a Bentley Flying Spur és az EXP 10 Speed 6 autók formáiért is felelős volt.   

Forrás: carscoops.comen.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei