A Hyundai Nexo járőrautóként bizonyít


A németországi Osnabrück rendőrkapitánysága a jövőben különleges alternatív meghajtású autóként egy Hyundai Nexo üzemanyagcellás autót állított flottájába, amelyet járőrkocsiként használnak az alsó-szászországi városban. 

A Hyundai Nexo üzembeállítása azt jelenti, hogy a kizárólag hidrogénnel üzemelő Nexo az első olyan hivatalos jármű a rendőrség jellegzetes kék-ezüst színezésében, amelyet szolgálati autóként közúti ellenőrzésre használnak. A koreai márka a Hyundai Nexóval már az üzemanyagcellás járművek második generációját forgalmazza és úttörő szerepet játszik ebben a technológiában.


„A Hyundai Nexo az osnabrücki Rendőrkapitányság flottájába érkezése újra a környezetbarát járművek hétköznapi alkalmasságát hangsúlyozza” – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. „Büszkék vagyunk arra, hogy járműveinkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy a rendőrök közúti mobilitása kissé környezetkímélőbb és emissziómentesebb legyen. A meggyőző körülbelül 700 kilométeres hatótáv, valamint az a tény, hogy a Hyundai Nexo néhány perc alatt újratölthető, ideális járőrkocsivá teszi az autót. Nagyon örülök, hogy a jelenlegi helyzetben járműveinkkel támogatni tudjuk a rendőrséget mindennapi munkájukban." 


A rádiós járőrkocsivá történt átalakítás részeként a Nexo megkapta a szükséges felszereléseket a villogó fényekkel, szirénákkal és rádiótechnikával. Ezenkívül a megfelelő fóliázással is ellátták, így az üzemanyagcellás hobbiterepjáró már messziről rendőrautóként azonosítható.


„A német városközpontokban kimutatott szennyezés mértéke egyértelművé teszi, hogy az alsó-szászországi rendőrség mennyire fontosnak tartja befektetni az alternatív járművekbe” – mondta Boris Pistorius, Alsó-Szászország belügyminisztere és sportminisztere. „Az elektromos és hibrid járműveken túl, amelyeket a rendőrség évek óta intenzíven használ, most az üzemanyagcellás járművek gyakorlati tesztje is megkezdődik. Alsó-Szászország rendőrsége ezért bővítette flottáját a hidrogénüzemű járművel. Alsó-Szászország tehát továbbra is úttörő szerepet tölt be az alternatív járművek tekintetében.”


Az üzemanyagcellás technológiával rendelkező Hyundai Nexo mellett immár több mint 20 elektromos jármű, tizenkét pedelec, három elektromos motorkerékpár és egy elektromos quad tartozik az osnabrücki rendőrség környezetbarát flottájába.


„Nagyon pozitív tapasztalataink voltak már az elektromos meghajtású járművekkel kapcsolatban” – mondta Michael Maßmann, az osnabrücki rendőrkapitányság vezetője. „Most egy teljesen új és innovatív utat fogunk választani a hidrogénhajtású járművek rendőrségen történő használatával. Meggyőződésem, hogy a rendőrség mobilitása alapvető változásokon fog keresztülmenni az elkövetkező években – és ezt nem lehet elkerülni. Flottánk zöldebbé válik, amely ötvözi az innovációt, az ökológiát és a megvalósíthatóságot." 


Nincs még egy olyan autógyártó, amely olyan következetesen fejlesztette üzemanyagcellás technológiáját, mint a Hyundai Motor. A vállalat 1998 óta kutatja a technológiát, és 2013-ban az első olyan autógyártó volt, amely a Hyundai ix35 Fuel Cell modellt világszerte forgalmazni kezdte. A Hyundai szériagyártású üzemanyagcellás technológiájának második generációja 2018 nyarán a Nexo modellel mutatkozott be. A 2020-as modellévű Hyundai Nexo Németországban 79 ezer euróba kerül és minden Hyundai márkakereskedésben megrendelhető.


Ezenfelül a Hyundai az egyetlen olyan autógyártó világszerte, amely az összes fontosabb alternatív hajtást szériagyártásban kínálja. A koreai márka környezetbarát járműveket különféle modellekkel, különféle koncepciókkal kínálja: lágyhibrid, hibrid, plug-in hibrid, elektromos és üzemanyagcellás modellek is elérhetőek a márka palettáján. A Hyundai így a kibocsátásmentes mobilitás úttörőjévé vált és a jövőben továbbra is bővíti a környezetbarát járművek modellkínálatát. 2025-re további 18 alternatív hajtásrendszerekkel újdonság érkezik.


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei