Újra működnek a Hyundai gyárai


A Hyundai és Kia márkákat csoportosító Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a koronavírus-járvány tetőzését követően május közepétől a gyártók világszerte működő összes üzeme újra termel.    

A Hyundai csoport utolsó zárva tartó gyáraként a Kia Motors mexikói üzeme a készletek csökkentését követően május közepén ismét megkezdte működését. „A legtöbb külföldi gyáregységünkben csökkentett szinten folytatjuk a termelést és az, hogy a termelési volumen visszatér-e a koronavírus előtti szintre, nagymértékben függ a kereslet alakulásától" – mondta a vállalat szóvivője. 


A világ ötödik legnagyobb autógyártójaként a Hyundai Motor Group idén márciustól fokozatosan leállította külföldi üzemegységeit annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését. A leállítás különösen az elmúlt két hónapban súlyosan érintette a két autógyártó eladási eredményeit. Idén január és április között 1 845 406 Hyundai és Kia modell kelt el a világpiacon, ami 19 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 2 268 183 darabnál.  

A Hyundai és a Kia majdnem egy hónappal a bezárás után, április közepén elsőként nyitotta újra csehországi és szlovák üzemegységeit, amivel szinte egy időben az oroszországi Szentpéterváron működő gyáregységben is megkezdték a működést. Ezt követően májusban Indiában, Brazíliában, illetve az Egyesült Államokban is újraindították a Hyundai alabamai, illetve a Kia georgiai üzemének futószalagjait is.   


A Hyundai tíz külföldi – 4 Kínában, 1-1 pedig az Egyesült Államokban, Csehországban, Törökországban, Oroszországban, Indiában és Brazíliában – és öt hazai (Ulsan, Asan, Jeonju) üzemmel rendelkezik, amelyek együttes éves termelési kapacitása eléri az 5,5 millió darabot. A Kia Motorsnak hét külföldi üzeme közül három Kínában, egy az Egyesült Államokban, egy Szlovákiában, egy Mexikóban és egy Indiában működik, míg Koreában további nyolc gyára közül kettő Gwangmyeongban, három Hwaseongban és ugyancsak három Gwangjuban. Ezek együttes éves kapacitása 3,84 millió darab.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei