Több száz koreai mérnök érkezik a cseh Hyundai gyárba


A Hyundai csehországi üzemébe egy új modell bevezetéséhez kapcsolódóan 750 koreai mérnök érkezne a következő néhány hónapban, ami a mostani járványhelyzetben nem egyszerű feladat elé állítja a vállalatot. 

Karel Havlíček, Csehország Ipari, Kereskedelmi Minisztere, Miniszterelnök-helyettes egy sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Hyundai Motor Manufacturing Czech vállalatnak a kormányzat engedélyezte, hogy az ország egyik stratégiai jelentőségű vállalataként 750 mérnököt fogadjon Dél-Koreából. A koreai szakemberek Nosovicébe érkezéséhez azonban szigorú szabályok is kapcsolódnak. „Azért tettünk kivételt, mert a vállalat a Morva-sziléziai régió egyik kulcsfontosságú munkáltatója” – mondta Havlíček. „A Hyundai is része annak a fontos autóipari infrastruktúrának, amelyhez több száz hazai gyártó és beszállító kapcsolódik.”


Havlíček elmondta, legtöbben, pontosan 446-an májusban, további 58 fő júniusban, 109-en júliusban, 83-an augusztusban, 89-en szeptemberben, hárman pedig októberben érkeznek a Morva-sziléziai autógyártó üzemébe. Az érkezéseket úgy határozták meg, hogy egyik munkatárs se maradjon 90 napnál tovább Csehországban. A mérnök és fejlesztő pozícióban lévő Hyundai alkalmazottak egy külön charterjárattal fognak érkezni és két napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük. Kizárólag a Hyundai vállalat saját buszaival közlekedhetnek az országban és egy olyan szálláson kell lakniuk, ahol más külsős vendég nem tartózkodhat.      


Pavel Barvík, a HMMC szóvivője elárulta, hogy a koreai munkatársak jelenléte egy nagyon fontos új modell bevezetéséhez kapcsolódó gyártáselőkészítő folyamathoz kapcsolódik. „A kormányzat beleegyezett, amit nagyon köszönünk. Az egész projekt több hónapig fog eltartani. A koreai kollégákat érkezésük előtt tesztelni fogják, itt tartózkodásuk alatt házon belül, vagyis a gyárban és mozgásuk közben is a környezetüktől teljesen el lesznek különítve” – mondta a szóvivő.   


A nosovicei autógyártó jelenleg két műszakban termel és a tervek szerint a koreai mérnökök leginkább az éjszakai műszak, illetve a hétvégék idején fognak dolgozni azon, hogy felállítsák és beállítsák a szerelőszalagokat. És bár a közlemény semmilyen formában nem tért ki rá, a korábbi hírek alapján egyértelmű, hogy a mérnökök a Tucson modell új generációjának gyártási előkészületeit fogják megkezdeni, amelynek első példányai a fentiek alapján valamikor az ősszel gurulhatnak le a szerelőszalagokról.  


A Hyundai Motor Manufacturing Czech a koreai vállalat egyetlen Európai Unión belüli gyártóüzeme, ahol naponta 1 500 új autó készül, tavaly pedig összesen 309 500 ix20, i30 és Tucson modell hagyta el a gyártósort. A vállalat 3 300 dolgozót foglalkoztat közvetlenül és további 8 700-an dolgoznak a közvetlen beszállítóknál.  

Forrás: denik.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei