A megújuló Hyundai Kona markánsabb arcot és sportkivitelt kap


A Hyundainál hamarosan érkezik a frissített Kona, amelynek új kémfotóin nemcsak többet láthatunk az új modellből, de úgy tűnik, hogy a kínálat a vad N változat mellett egy sportos N Line kivitellel is gazdagodik. 

A Hyundai még 2017-ben mutatta be vadonatúj Kona modelljét, amely az első olyan B szegmensbe tartozó kisterepjáró volt, amit kifejezetten a fejlett piacok számára készítettek. A Kona abban az értelemben is előremutató volt, hogy ezen a modellen mutatkozott be a Hyundai új crossover formavilága, amely a lépcsőzetes, különálló elrendezésével azóta is jellegzetesen meghatározza a márka hobbiterepjáróinak megjelenését. 


Az idén hároméves Kona hamarosan megkapja félidei frissítését, az új modell prototípusai pedig már utolsó köreiket futják a világ útjain. A tesztautók a legutóbbi ilyen alkalommal valószínűleg már a végleges fényszóróikat kaphatták meg, ugyanis egyértelműen látszik, hogy azok íves belső mintázata jócskán eltér a mostani verzióktól. Ugyanitt az is látszik, hogy a jellegzetes kaszkád hűtőmaszk is jelentősen átalakul és nagyméretű háló betétet kap. 


Szinte ugyanez ismétlődik meg hátul, a hátsó lámpatestek is új betéteket kapnak, ennél azonban lényegesebb, hogy a Dél-Koreában lefotózott tesztautó kiemelt helyen hordja dupla kipufogóvégét. Ez a sportosnak látszó hátsó lökhárítóval, a küszöbtoldatokkal és a fényezett kerékjárati ívekkel együtt egyértelműen arra utalhat, hogy a Hyundainál nemcsak egy erős N sportváltozat, de egy sportos N Line változat is készül a Konából.


Hivatalosan egyelőre még semmit nem lehet tudni a frissített Kona motorválasztékáról, ám több mint valószínű, hogy a típus jelenlegi motorkínálata némi kozmetikai kezelést követően az új modellbe is bekerül. Így az alap továbbra is az 1.0 literes, 120 lóerős T-GDI benzinmotor lesz, amit a 177 lóerős 1.6-os T-GDI és a 116 vagy 136 lóerős 1.6 CRDi dízel egészít ki. Emellé érkezik az N változat az i30 N-ből ismert 2.0 literes turbómotorral, akár összkerékhajtással és a vadonatúj duplakuplungos 8DCT váltóval. És persze a környezettudatos vásárlók számára a hibrid és a kétféle akkumérettel felszerelt elektromos változat is elérhető lesz. 


A megújult Hyundai Kona a korábban kiszivárgott ütemterv alapján valamikor idén júliusban mutatkozhat be Dél-Koreában. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei