Meglesték a Hyundai új platós kisteherautóját


A Hyundai történetének első pick-up kisteherautójának bemutatására készül, amelynek ismerős vonalakkal rendelkező nyers karosszériavázát most valakinek sikerült lencsevégre kapnia. 

A Hyundai Motor már régen nem titkolja, hogy Santa Cruz néven hamarosan egy vadonatúj platós kisteherautó bemutatására készül. Az új típus prototípusai vastag álcázás alatt futják tesztköreiket a világ különböző pontjain, ami azt jelenti, hogy a premier néhány hónapon belül megtörténhet. Most azonban első alkalommal sikerült valakinek olyan közel kerülni a gyártósorokhoz, hogy le tudta fotózni a Santa Cruz nyers karosszériavázát. 


A névtelenséget kérő fotós képe alapján végre álcák nélkül is láthatunk egy keveset a készülő új modell formavilágából – legalábbis oldalról. A fotón is jól kivehető, hogy a plató viszonylag rövid lesz, a C oszlop pedig ugyanolyan lejtést kapott, mint a korábbi tanulmányautón. Ha pedig egy kicsit közelebbről megvizsgáljuk, az első ajtón olyan parametrikus éleket és hajlatokat lehet látni, amit legutóbb a márciusban bemutatott Elantrán láthattunk viszont. 


A nyers karosszériaváz sajnos nem tudja tükrözni a teljes képet, hiszen hiányoznak az első és a hátsó karosszériaelemek, amelyekkel lenne igazán egységes az autó. Hátul valószínűleg nem sok különleges dizájnmegoldást fogunk látni, a hátsó lámpák függőlegesen állhatnak a karosszéria sarkaiban, hogy a lehető legtöbb helyet adjanak a lehajtható platónak. Elöl pedig várhatóan ugyanazt a SUV tematikát követik majd, amit a Hyundai mostanában megjelent szabadidőautóin. 


A Hyundai már hivatalosan is bejelentette, hogy az új Santa Cruz modelljét az Elantra, a Sonata és a Santa Fe mellett az amerikai Alabamában működő gyárában fogja gyártani, egyes hírek szerint kizárólag az amerikai piac számára. Az autó bemutatása akár még az idén megtörténhet, értékesítése viszont mindenképpen csak valamikor 2021-ben kezdődhet. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei