22 ezren jelentkeztek 877 állásra a Hyundainál


A júniusi határidőig több, mint 20 ezer jelentkezés érkezett a Hyundai alabamai gyárához, melyet a harmadik műszak beindításával betöltendő 877 pozíció betöltésére hirdettek meg.

Idén június 2-ig fogadták a jelentkezéseket a meghirdetett állásokra, melyekre kizárólag elektronikus levél formájában lehetett jelentkezni, egy, a Hyundai munkaügyi partnerének honlapján keresztül.

A határidőben jelentkezett pályázók közül a becslések szerint 6-7 ezer léphet tovább az értékelési szakaszba, ahonnan a kiválasztottakat személyes felmérésre az üzembe hívják. Ott egy feleletválasztós teszt után két Hyundai alkalmazottal elbeszélgetnek.

A kiválasztás a hét 6 napján, reggel 8 és este 9 között zajlik, melynek során naponta 200 jelentkezőt értékelnek. „Már 1500 jelentkezőt értékeltünk.” – mondta a felvételi folyamatot vezető Scott Gordy. „Nagyon elégedett vagyok az idáig eljutott emberekkel, akik tényleg élnek az általunk felkínált lehetőségekkel. Célunk, hogy a legjobbak közül is a legjobbakat válasszuk.”


Akik átjutottak ezen a fázison, egy gyakorlati felmérésre hívják, ahol egy hat órás tanfolyamon is részt vesznek.

„Egy egyszerű összeszerelési gyakorlatot kell megoldaniuk.” – mondja Robert Burns, a HMMA szóvivője. „Ezzel megmutatják nekünk, hogy elolvasták az utasítást, követték annak lépéseit és jól összerakták az elemeket. Nem egy komplett autót kell összerakniuk, csak egy egyszerű alkatrészt.”

Az ezt követően fennmaradt jelentkezők egy átvilágítási folyamat után állásajánlatot kapnak a cégtől. A felvételi procedúra várhatóan július közepéig eltart, melynek végeztével az új alkalmazottakat tapasztalt Hyundai munkások mellett betanítják augusztus folyamán. Csak ezt követően indulhat be a harmadik műszak, melynek határideje szeptember 4.  

Annak idején Scott Gordy részt vett a 2005-ös gyárindítás munkaügyi feladataiban is, ám azt mondja, az egészen más volt, hiszen akkor másfél-két év alatt kellett 1000 embert toborozni, így minden lépés előre tervezetten történhetett.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei