Díjat kapott a Hyundai GDi technológiája


A közvetlen benzinbefecskendezés nem különösebben nagy újdonság a mai autóiparban, hiszen a magas befecskendezéses üzemanyagrendszert egyre több autógyár vezeti be. Így aztán ha a New England Motor Press Association (NEMPA) és a Massachusetts-i Technológia Intézet (MIT) egy ilyen technológiát elismer, az már igazán különlegesnek számít.

A Hyundai innovatív és tényleg előremutató technológiája most kiérdemelte az ezen szervezetek által alapított Yankee Cup Technology díját. A koreai gyártó egész modellpalettájában megtalálható rendszer magas teljesítményű, gazdaságos, mindeközben pedig környezetbarát erőforrásokat tartalmaz.


„A Hyundai közvetlen befecskendezése a vásárlók számára a hibridekével vetekedő gazdaságosságot kínál plusz költségek nélkül.” – mondta Craig Fitzgerald, a NEMPA volt elnöke. Ma Amerikában a Hyundai 7 modelljéhez érhető el a GDi rendszer, mely sokban hozzájárult ezen modellek népszerűségének növekedéséhez. Az előző 2 literes Genesis Coupeból hiányzott az a bizonyos „valami”, ami a GDi technológiával végre megérkezett, hiszen a mostani 2.0 T-GDi teljesítménye már megközelíti a 3,8-as csúcsmodellét. A Genesis R-Spec változatban található 5 literes, 429 lóerős V8 GDi pedig a közvetlen befecskendezésnek köszönhetően igazi mérnöki csodává vált.


„A kiválasztásba bevont MIT tagjaként nagyon örülök annak, hogy a Hyundai kapta meg ezt a díjat, mivel a gyártó gazdaságos működést elősegítő technológiájával igazán kiérdemelte a Yankee Technology Díját.” – mondta Bryan Reimer, az MIT kutatója.

Forrás: autotalk.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei