Előrébb hozhatja bemutatóit a Hyundai


A Hyundai Motor annak lehetőségét vizsgálja, hogy előrébb hozza az Equus és a Genesis 2013-as változatainak bemutatóját, mivel azok jelenlegi eladásaival nincs megelégedve.

A jelenlegi enyhe kereslet a konszern leányvállalata által májusban bemutatott Kia V8-as luxuslimuzinjának, a K9 modellnek köszönhető. Míg ugyanis az ügyfelek jelentős része tisztában volt a Kia új K9 modelljének megjelenésével és sokan már előrendelésben megvásárolták azt, addig a Hyundai Equus és Genesis modellekre egyre kevesebb megrendelés érkezett.

Néhány piaci elemző az importautók erőteljes értékesítési növekedésére vezetik vissza a Hyundai Motor problémáját. A külföldi autógyártók ugyanis komoly árengedményeket adnak az EU és az USA szabadkereskedelmi egyezményének hatására.


Dél-Korea legnagyobb autógyártója az Equus esetében 11, míg a Genesis esetében 21 százalékos piaci visszaesésről számolt be idén január és április között. Áprilisban pedig a Genesis eladásai 40 százalékkal 1611 darabra estek vissza, míg az Equus eladási darabszáma 28 százalékkal 1000 darab alá esett.   

A Hyundai Motor vezetői szerint az új Genesis még ebben a hónapban bemutatkozhat. „Jelenleg már nem gyártjuk a Genesis 2012-es modelljét. Most a 2013-as modell bemutatását készítjük elő.” – jelentette be a vállalat szóvivője. Hozzátette, az időpont várhatóan június, vagy július.  

Egy autóipari elemző szerint az új Genesisnek elegánsnak és egyúttal jövőbemutatónak is kell lennie ahhoz, hogy meggyőzze a célcsoportnak számító 40-es, 50-es éveiben járó helyi vásárlóközönséget.


Az új Equus várhatóan az idei év harmadik negyedévében jelenik meg. Ez lesz a modell első ráncfelvarrása, amióta a jelenlegi változatot 2009. márciusában bemutatták.

A Kia Motors K9 modellje, a vállalat legutóbbi alkotása egy olyan csúcstechnikájú luxuslimuzin, melyben egyesül a klasszikus elegancia és a legmodernebb technológia. Ezt hangsúlyozzák az első-hátsó LED fényforrások, a merész oldalvonal, a króm dekoráció, valamint a lökhárítóba integrált kipufogók.


A Kia korábban megjelent K5 és K7 modelljei a Hyundai Sonata és Grandeur közvetlen riválisai a helyi piacon is, míg a Kia Sorento R és Sportage R változatai a Hyundai Santa Fe és Tucson ix versenytársai. Emellett a Kia  rövidesen bemutatja a K3 modellt, mely a Forte továbbfejlesztett változata és amellyel komoly konkurenciát állít a Hyundai legkeresettebb Avante modelljének.

Eközben a külföldi autógyártók azon dolgoznak, hogy meggyőzzék a korábbi Hyundai és Kia limuzin vásárlóit.  A BMW-nél 1,43 százalékkal, 900 ezer wonnal csökkentették az árakat, ami 200 ezer Ft-nak felel meg, így a BMW 528i ára 67,9 millió won, vagyis 13,5 millió Ft. A Mercedes hasonló nagyságrendben, 1 millió wonnal csökkentette az E300 Elegance modell árát, míg az Audi 700 ezer won kedvezményt ad az A4 2.0 TFSi Quattro és a Volkswagen Golf és CC modellekre.

A kereskedelmi egyezmény hatására a General Motors, mely a GM Korea tulajdonosa a Caddilac modellek árait csökkentette 3,5 százalékkal, míg Ford a Fusion hibridjét adja 4,7 millió wonnal olcsóbban.

Amíg azonban az importmárkák eladásai rekordokat döntenek Dél-Koreában, a Hyundai-Kia a másik három hazai (GM Korea, Renault Samsung Motors és Ssangyong Motor) résztvevő kénytelen eladási csökkenést elszenvedni a hazai piacon.

Forrás: koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei