Vizsgálják az Elantra légzsákjait


Az Egyesült Államok hivatalos szervei vizsgálatot indítottak a Hyundai Motors Elantra modelljének légzsákrendszere ügyében, miután egy vezető fülét megsértette az oldallégzsák egy fém alkatrésze.

A vizsgálat végeredményétől függően akár egy visszahívás is elképzelhető, mely 123 ezer 2012-es modellévű Hyundai Elantrát érinthet.

„A vezetőoldali oldallégzsák kinyílt és egy fém alkatrész kirepült a légzsákkal együtt, mely a fülem felét levágta… akár a nyakamat is elvághatta volna.” – mondta el a vezető a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalnak (NHTSA).


A Hyundai szóvivője szerint sem a Hyundai, sem az NHTSA nem vizsgálta még az ütközések során berobbanó légzsákok ilyen hatásait. A szóvivő azt is hozzátette, nincs tudomásuk az oldallégzsákokra vonatkozó más, hasonló esetekről. A vizsgálat egyelőre még kezdeti stádiumban van, hiszen a panasz csupán május közepén érkezett a tulajdonostól.  

Az NHTSA ezenkívül még egy 2012-es Elantra légzsákproblémáról számol be a honlapján. Ebben az esetben azonban arról szólt a panasz, hogy az autó légzsákja nem nyílt ki egy ütközés alkalmával. Az idén februárban történt esetben a vezető nem sérült meg.  

Az Elantra a Sonata mögött a Hyundai második legsikeresebb modellje Amerikában. Az eladások azonban egy kissé, 3,3 százalékkal csökkentek az idei év első négy hónapjában, ám így is 61 ezer új Elantra eladását regisztrálhatták.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei