Hyundai modellek is készülhetnek az orosz ZIL-nél


Az orosz Sberbank kölcsönével kisegíti az ország legnagyobb teherautó-gyártóját, a ZIL-t, amelynek üzemeiben 2013-tól Renault és Hyundai modellek is készülhetnek.

Az orosz kormányzat és a Sberbank MosavtoZIL néven 378 millió dollár befektetéssel egy új vegyesvállalatot alapít. A közel 400 millió dollár felét a Sberbank kölcsöne képzi, így a bank 51 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik majd. Ezt a hányadot 2017-ig azonban el kívánja adni egy stratégiai befektető részére.

„… feltehetően a FIAT, a Renault és a Hyundai modelljeivel indul a termelés a ZIL-nél.” – mondta Svetlana Sagaidak, a Sberbank adóskezelési részlegének vezetője. Hozzátette, az új modellek már 2013. első negyedévében legördülhetnek a gyártósorról, mellyel 3100 új állás is létesül a gyárban.

A közös vállalat teljes kapacitással 2019-től működhet, amikor hozzávetőleg 100 ezer kisteher-gépkocsi készülhet az üzemben évente. Más vállalatok, köztük a maláj Protont is gyártó Circassian Derways is érdeklődik a közös vállalathoz csatlakozás lehetőségeiről, melyeknek köszönhetően az éves darabszám akár 150 ezerre is nőhet.   

Forrás: rt.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei