A Hyundai megelőzte a Fordot Amerikában


A Hyundai Motor America elnöke, John Krafcik bejelentette, hogy a koreai vállalat értékesítési darabszám tekintetében az év első 5 hónapjában megelőzte a Ford Motort.

A Hyundai amerikai történetében először szárnyalta túl a Fordot: a januártól májusig terjedő időszakban 221070 darab Hyundai kelt el, míg ugyanebben az időszakban 205396 Ford. Ezek a számadatok csak a személygépkocsik (beleértve az Equust és a Genesist is) értékesítésére vonatkoznak, ám nem tartalmazzák a szabadidő-autókat, a kisteherautókat, valamint a vállalati járműveket.   

Ahogyan arról már korábban beszámoltam, a Hyundai májusban több, mint 5 ezer Equust és Genesist értékesített. „A tény, hogy a Hyundai megverte a Fordot azt jelenti, hogy a márka ereje immár egyenrangú a Toyota, Honda vagy a Chevrolet márkákkal.” – mondta egy Hyundai vezető.

Amennyiben a Hyundai eladásaihoz a Kia leányvállalat számadatait is hozzátesszük, még nagyobb értékek jönnek ki.  

Az értékesítési sorrend nincs igazán tisztán meghatározva, Amerikában ugyanis nincsen olyan központi szervezet, mely az összes autógyártó adatait összegyűjtené. A teljes körű értékesítési adatok alapján az év első öt hónapjában a GM vezeti az amerikai rangsort, amelyet a Ford, Toyota, Chrysler, a Honda és a Hyundai-Kia követ.  

Eközben a Toyota flottaeladásai az összes eladásokon belül jelentősen, 13 százalékkal nőttek meg, mely rövidtávon ugyan növeli az összeladások értékét, ám hosszabb távon ronthatja a márka értékét és az árakat, hiszen ezeket a járműveket viszonylag gyorsan újra értékesíteni fogják.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei