Csehországban már bemutatták az új i30 kombit


A Hyundai cseh képviselete pénteken Ostravában, egy bevásárlóközpontban mutatta be a megújult i30 generáció kombi változatát.

Az új i30 modellt január óta, míg a kombit június közepétől gyártja a koreai márka Nosovicében található üzeme, mely utóbbi komoly konkurenciát jelenthet a hazájában is igen népszerű Skoda Octavia Combinak.


Petr Vanek, a gyár szóvivője elmondta, hogy az azonos platformra és futóműre épülő új változat – csakúgy, mint az ötajtós kompakt – 1,4 és 1,6 literes benzines és dízelmotorokkal készül.

„Az utastér gyakorlatilag megegyezik a kompaktéval, ám a kombi 185 mm-rel hosszabb hátul, melynek révén a csomagtér átlag feletti 528 literes teret nyújt alaphelyzetben, a hátsó ülések ledöntésével pedig a tér 1642 literesre növelhető.” – mondta Vanek.


Természetesen a családi változatban is megtalálhatóak azon extrák, felszereltségek, melyeket az ötajtós kivitel is kínál, így a változtatható rásegítésű szervokormány, adaptív kanyarkövető fényszórók, elektromos parkolófék, kétzónás klímaberendezés, fűtött első ülések, stb. mind a felszereltség részét képezheti. Az autó biztonsági alapfelszereltsége pedig már tartalmazza a legfontosabbakat: ABS, ESP és hat légzsák. „A Hyundainál nincs kompromisszum a biztonság terén.” – jelentette ki Vanek.   


Az új i30 kombi Csehországban 299990 koronától (kb. 3,1 mFt) elérhető, ami igen versenyképes, mivel a Ford Focus kombi 369990 koronába (kb. 3,9 mFt) kerül, míg a VW Golf további 70000 koronával (kb. 730 eFt) drágább ott. A Renault Megane Grandtour viszont olcsóbb, 289900 koronába (kb. 3 mFt) kerül.

Vanek szerint az autógyártó idén mintegy 127 ezer darabot kíván értékesíteni az i30 sorozatból, ennek egyötödét teszi majd ki a most bemutatott kombi. „A Hyundai i30 kombi feladata, hogy a legnépszerűbb családi autó legyen a kategóriájában.” – mondta Vanek.   


Mióta az új generációs i30 gyártását megkezdték, több, mint 60 ezer megrendelés érkezett 50 országból, köztük Európából, Közel-Keletről és Észak-Afrikából.  

Forrás: novinky.cz

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei