Hamarosan megkezdik az Elantra gyártását Indiában


Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Hyundai ősszel vezeti be a januárban Új-Delhiben bemutatott Elantra modellt az indiai piacra, ám most úgy tűnik, ez már sokkal hamarabb megtörténhet.

Egyes, bennfentes hírforrások szerint ugyanis hamarosan megkezdődik az új Elantra próbagyártása a koreai márka Chennaiban található összeszerelő üzemében. A fejleményekre a Hyundai közölte, hogy a márka bármely új modelljének bevezetési időpontjáról gyakorlatilag még semmilyen közleményt nem adtak ki korábban.


Az Elantra álcázott példányai folyamatosan járják az indiai Chennai útjait, sőt, legutóbb álcázás nélkül látták a modellt, ám sajnos nem sikerült felvételt készíteni a több Hyundai modellből álló konvojban haladó Elantráról.

A Hyundai a januári Új-Delhi Autószalonon az Elantra mellett kiállította a Sonatát is, melyet később be is mutattak Indiában. A különleges sportkocsit, a Velostert is kiállították, melyet nemrég Új-Delhi kereskedéseiben is lefotóztak, így várhatóan hamarosan ez a modell is megjelenik a márka indiai kínálatában.


Az Elantra ún. CKD eljárás alatt készül majd Indiában, vagyis a főbb alkatrészek és egységek készen érkeznek Dél-Koreából, helyben csupán a végső összeszerelés történik. A modell legnagyobb újdonsága várhatóan az 1,6 literes CRDi motor megjelenése lesz, mely még erősebb lesz a jelenlegi változatoknál. Az Elantrát 1,6, illetve 1,8 literes benzinmotorokkal is árulják, ám ezek jövője kérdéses Indiában, ahol szintén az egekbe szöktek a benzinárak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei