A Hyundai kiterjeszti kapcsolatait Skandináviával



A Hyundai Motor kiterjeszti üzleti kapcsolatait a skandináv térség országaival annak érdekében, hogy minél több környezetbarát járművet biztosítson számukra.

Azután, hogy a Hyundai 2011. januárjában a térség négy államával – Svédországgal, Norvégiával, Dániával és Izlanddal – szerződést kötött, most egy norvég céggel kötött szándéknyilatkozatot a koreai cég környezetbarát autók ellátására.   

A Hyundai a norvég akkumulátor-újratöltő állomásokat üzemeltető HYdrogen OPeration (HYOP) társasággal közösen fogja a jövőben üzemanyagcellás járművekkel ellátni a norvég térséget.

„Ez az első olyan alkalom, hogy négy ország ellátására egy magánvállalkozással kötöttünk szerződést környezetbarát járművek forgalmazásához.” – nyilatkozta a Hyundai szóvivője.  Hozzátette, keresik a megállapodási lehetőségeket a másik három ország, illetve Németország területén is.


A Szöulban megtartott ünnepélyes szerződéskötés után a HYOP vezetője, Ulf Hafseld azt jósolta, hogy a kétoldalú együttműködésnek köszönhetően Norvégia lehet a környezetbarát járművek jövőbeli logisztikai központja.  Kihangsúlyozta, hogy Norvégia már ma is rendelkezik az üzemanyagcellás járművek kiszolgálásához szükséges megfelelő infrastruktúrával.

2011. májusában a Hyundai Stockholmban és Osloban tesztlehetőséget biztosított az üzemanyagcellás járműveihez, Dániában egyetlen feltöltéssel 340 kilométert tettek meg az ix35 FCEV modellel az ország keleti égéből a nyugatiba. 2011. februárjában pedig a Hyundai és a Kia csatlakozott az Európai Unió kormányzata által létrehozott Clean Energy partnerprogramhoz. A megállapodás ért elmében a koreai cég feltérképezi a lehetőségeket az általa kínált üzemanyagcellás technológia elterjesztésének módozatairól.

Ez korszakalkotó fordulópont a Hyundai és a Kia számára, hiszen ezen keresztül lehetősége van bemutatni a hidrogén és az üzemanyagcellás technológiáját Németországban, az „európai autózás központjában.” – az elemzők szerint.

Márciusban a Hyundai és a Kia megszerezte a leginkább gazdaságos és környezetbarát márka megtisztelő címet az amerikai Környezetvédelmi Hivataltól, mellyel olyan riválisokat utasított maga mögé, mint a Toyota Motor.  

Forrás: koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei