Elindult az új i30 kombi gyártása Nosovicében


A Hyundai európai sikermodelljének új változatával bővült a koreai márka Csehországban található üzemének gyártási palettája, ugyanis június 15-én elkészült az új generációs i30 első kombi modellje Nosovicében.  

A sikeres ötajtós változat alapvető értékeinek – minőség, érték, stílus, gazdaságosság és vezetési élvezet – megtartásával a kombiváltozat tágas csomagteret és megnövelt terhelhetőséget ad hozzá az i30 eddigi sikerreceptjéhez.  


Az új generációs Hyundai i30 megrendelései a piacra lépést követő néhány hónapon belül a megrendelések száma átlépte a 60 ezret, mellyel az i30 továbbra is a Hyundai legnépszerűbb 2012-es modellje az európai vásárlók körében, megelőzve a szintén Európában készülő ix35 kompakt szabadidőautót. A Hyundai szerint a kombi tovább növeli az i30 iránti keresletet, jövőbeli értékesítési arányát 30 százalék körülire becsülik a típuson belül.   


A Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezetője szerint: „A kombi bemutatása az új generációs Hyundai i30 modellcsalád piacra vezetésének következő fázisaként követi a már bevezetett és rendkívül pozitív fogadtatásban részesült ötajtós változatot. Ez nemcsak növeli a vásárlók választási lehetőségét, hanem a Hyundai minőség, az európai dizájn, fejlesztés és gyártás fontosságának újabb kinyilatkoztatása is.”   

Az új i30 ötajtós és kombiváltozata valóban minden tekintetben európai jármű, hiszen a típus fejlesztését a kezdetektől a Hyundai Motor Europe Németországban található fejlesztőközpontjában végezték, maximálisan figyelembe véve az európai autóvásárlók elvárásait.


A kombi az ötajtóssal megkezdett merész és gyönyörű formaterve mellett alaphelyzetben 528, míg a hátsó üléstámlákat előredöntve 1642 literes csomagterével további praktikumot kínál. A kombit az ötajtós modellel egyidejűleg fejlesztették, így a mérnököknek alkalmuk volt a két változatot egységes, harmonikus formatervvel ellátniuk, mely természetesen magában hordozza a Hyundai folyékony szobrászat stíluselemeit is.  


Az európai eladási sikerek mellett az új i30 több elismerést is begyűjtött. Ezek között a legkiemelkedőbb az Euro NCAP töréstesztjén elért 5 csillagos minősítés, melynek keretében a modell 90 százalékos eredményt ért el a gyermekbiztonság terén és maximális pontszámot gyűjtött be a 18 hónapos és 3 éves gyermek védelmével.

Az új i30 modell Angliában megkapta az „Év Autója” és a „Legjobb Családi Autó” elismerést a szigetország legnépszerűbb Carbuyer.co.uk internetes magazinjától, indoklásuk szerint az i30 az európai vásárlók igényeit legjobban kielégítő új modell.


Az új generációs Hyundai i30 modellek az ix35 és az ix20 mellett a Hyundai Csehországban, Nosovicében található összeszerelő üzemében gördülnek le a futószalagról, ahol 2011. szeptembere óta immár három műszakban készülnek a modellek, 900 új munkahelyet teremtve ezzel. 2012. első öt hónapjában a termelés mennyisége 39 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakot. Június elején pedig elkészült a második sebességváltó üzem is, mellyel még 97 munkahely létesült az üzemben.    

Ahogyan a többi Hyundai modellhez, az új i30 modellekhez is jár a Hyundai Tripla 5 csomagja, mely az autóipar egyik legjobb garanciális feltételeit nyújtja 5 év kilométer-korlátozás nélküli garanciájával, 5 éves országúti segélyszolgálatával és szintén 5 éves ingyenes éves felülvizsgálatával.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei