Tíz éve történt – Elantrák készülnek Venezuelában


Találtam a fiók mélyén néhány régi Hyundai Motor World nevű magazint, a Hyundai saját kiadványát. Ezekből szemezgetek, amolyan nosztalgiából.

A Hyundai Motor Company együttműködési megállapodást írt alá a venezuelai MMC Automoriz S.A. társasággal, melynek értelmében technikai segítséget nyújtanak az Elantra venezuelai összeszereléséhez. A modell ún. CKD (Complete Knock Down) folyamattal készül, vagyis a részegységek összeszerelve érkeznek a helyszínre, ahol csupán a kész autó összeállítása zajlik.


A két vállalat megegyezett abban, hogy 2003-tól évi 10 ezer darab Elantra modell készül a dél-amerikai országban.

A HMC 1999-től exportálja ezen modelljét Venezuelába és 2001-ben 1700 darabot értékesített belőle, mellyel a piac 4 százalékát tudhatta magáénak. Ebben az évben az Elantra a  8. legnépszerűbb középkategóriás autó volt a venezuelai autópiacon. A Hyundai reményei szerint a CKD összeszerelés megerősítheti az Elantra piaci pozícióját a térségben.

2002. során a vállalat mintegy 16 ezer személyautó, köztük Accent, Elantra és Santa Fe értékesítését tervezi, mellyel a mostani 6,8 százalékos piaci részesedésüket 10 százalékra kívánják feltornászni.

Forrás: Hyundai Motor World, 2002. summer 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei