Dél-Afrikában tovább hódít az új H100


Emlékszünk még a Hyundai H100 modellre? A nálunk már legalább 10 éve elavult konstrukció a világ számos pontján a mai napig igen keresett modell, mely nemrég Afrikában is bemutatkozott.

Az új H100 platós változata, a Bakkie az afrikai kemény viszonyokhoz is jól alkalmazkodó modell, mely eddig is páratlan tartósságáról, megbízhatóságáról és strapabírásáról volt híres a helyi kishaszon-gépjárművek között.   

Most a frissen létrehozott Hyundai Commercial Vehicles divízió bemutatta a népszerű modell új változatát, mely eddigi remek tulajdonságai mellettmegújult külsővel és új motorral kerül értékesítésre.

Az 1,3 tonnás H100 Bakkie megújult első kidolgozásával új külső megjelenéshez juttatta a modellt. A változások érintették az első lámpákat, melyek sötét színű betéteket kaptak, de megváltozott a lámpák közötti panel is, melyen keresztül immár kényelmesen el lehet érni a hűtőrendszert és az ablakmosó tartályt is. az új, nagyobb, szélesebb lökhárító pedig barátságos arcot kölcsönöz a H100-nak. A külső tükrök nagyobbak lettek, mely parkoláskor kiválóan teljesít, valamint alakjukat a légellenállás csökkentése érdekében a lehető leginkább lekerekítették.


A H100 tágas belső tere még komfortosabbá vált az újratervezett, ergonomikus kezelőszerveknek és a tetszetős középkonzolnak köszönhetően. Az új, állítható kormánykerék, valamint a könnyen leolvasható, átalakított műszeregység szintén frissebbé teszi a modell kialakítását. A modellhez opcióként akár légkondicionáló berendezés is rendelhető.


A H100 1,3 tonnáig pakolható platója mindössze 745 mm-es magasságban van, ami könnyű pakolhatóságot kínál a felhasználó számára.

A vadonatúj, 2607 köbcentis négyhengeres szívódízel 3800-as fordulatszám mellett 93 lóerőt teljesít, maximális nyomatéka pedig 167 Nm 2200 fordulat mellett. Az új motorral a H100 még gazdaságosabb üzemre képes, mint elődei.

Az új H100 Bakkie 5 év vagy 150 ezer km garanciával és az erre az időszakra ingyenes segélyszolgálattal vásárolható meg Dél-Afrikában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei