Elkészült a második sebességváltó üzem Nosovicében


A Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) üzemében megkezdődött a második sebességváltó összeszerelő részleg működése is.

A bővítés előkészítése 13 hónappal ezelőtt kezdődött, az építkezés pedig 2 hónappal a tervezett határidő előtt befejeződött. „A munkások és mérnökök erőn felüli teljesítésének, hétvégén és ünnepnapokon történő áldozatos munkájuknak köszönhetően gyorsulhatott fel az építés folyamata.” – mondta Jun-ha Kim, az üzem vezetője.


A második részleg szoros kapcsolatban van a már korábban megépített egyes sebességváltómű üzemmel. „A jelenlegi éves sebességváltómű kapacitás Nosovicében 300 ezer darab. A bővítést követően ez 530 ezerre növekszik, mely egységeket nemcsak helyben használnak fel, hanem itt készülnek azok a sebességváltók is, amelyek a Hyundai oroszországi, valamint a Kia zsolnai gyárában kerülnek beépítésre.” – mondta Petr Vanek, a HMMC szóvivője.

Az új üzemrész befektetési költsége mintegy 70 millió euró, mely összeg javarésze az összeszerelő üzemben található gépek értéke. A bővítés eredményeképpen 97 új munkahely is létesült az üzemben.

Forrás: mediafax.cz

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei