Optimista a Hyundai brazil elnöke


A Hyundai brazil részlegének elnöke, Kyun-han Chang nemrég bemutatta részletes terveit Marco Maia polgármesternek, melyben igen optimista képet rajzolt a brazil autópiaccal kapcsolatban, valamint meghívta a megépült üzem novemberi megnyitójára.


A Piracicaba városában gyárat építő Hyundai az eddig csak „HB” kódnéven ismert típuscsaládot fogja itt összeszerelni. A Hyundai elnöke elmondta, azért választották a gyártás helyszínéül Brazíliát, mert itt a gyártó a hatodik helyen áll az eladási listákon. Az elnök ezen keresztül pozitív képet rajzolt a brazil autópiac jövőbeli helyzetéről, melyhez nagy mértékben hozzájárul a kormányzat által adott támogatások mértéke is. „Ahogyan a brazil gazdaság növekszik, reményeink szerint az autóink iránti kereslet is emelkedik.” – mondta Kyun-han Chang. „Ennek az üzemnek van keresnivalója Brazíliában.” – tette hozzá.  

A polgármester elmondta, a kormányzat további lépésekkel kívánja felvirágoztatni a térséget. „A Hyundai elégedettségét fejezte ki a Guido Mantega miniszter és Dilma elnök autóipari ösztönző intézkedéseivel kapcsolatban. Mindezek azt igazolják, megéri Brazília ezen részére befektetni, mellyel emelkedhet a brazil gazdaság és jelentősen bővülhet a munkahelyek száma. A továbbiakban csökkentenünk kell a kamatlábakat, hogy még inkább ösztönözzük a nemzeti gazdaságot.” – mondta Marco Maia polgármester.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei