Rekordot döntöttek a Hyundai prémiumautói Amerikában


A Hyundai Motor újabb rekordot döntött meg Amerika autópiacán, hiszen prémiumkategóriás modelljei májusban először lépték át az 5 ezres darabszámot.

A Hyundai márka felsőkategóriás Genesis, Grandeur és Equus modelljeiből összesen 5232 darab kelt el május hónapban Amerikában, mely duplájára nőtt a januárban regisztrált 2600 autóhoz képest. A korábban olcsó kisautóiról ismert márka prémiumkategóriás modelljeit az elmúlt időszakban agresszív marketingmunkával sikerült elfogadtatni Amerika kiélezett piacán.


A májusban az Egyesült Államok területén értékesített 67019 járműnek így 7,8 százaléka származott a felsőkategóriás járművek eladásából, mely 5,3 százalékkal haladja meg a tavaly májusi részesedést.


A Hyundai zászlóshajójának tekinthető Genesis luxuslimuzinból kelt el a legtöbb, szám szerint 2309 darab, ezt követi a Genesis Coupe 1519 darabbal, a dobogó harmadik helyén a Grandeur áll 1053 darabbal, míg Equus modellből jóval kevesebb, 351 darab fogyott.  


„Az eladási darabszámok emelkedése a vállalat jelenlegi stratégiájának eredménye, melyben a felsőbb kategóriás vásárlókat célozzuk meg egyedi megjelenésű és megbízható modelljeinkkel.” – mondta egy magát megnevezni nem kívánó Hyundai vezető. „Ez az eredmény azért is jelentős, mivel az európai és japán luxusautók  közötti árdifferencia egyre gyorsabb mértékben közeledik egymáshoz, ráadásul kereskedőink egyre kevesebb vásárlásösztönzőt használnak az eladások során.” – tette hozzá.


Az értékesítést a márka új globális kampánya mellett tovább ösztönzi az a tény, hogy a Hyundai továbbra is bízik annyira Amerika autópiacában, hogy az áremelés ellenére jövőre is részt vesz hirdetéseivel a Szuperkupa döntőjén.

„A Hyundai luxusmodelljeinek amerikai sikerével a Hyundai immár teljes termékpalettája erősen versenyképes minden szegmensben. Az értékesítési eredmények várhatóan a jövőben is emelkedni fognak.” – mondta el továbbá a Hyundai vezető.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei