A Hyundai környezetbarát acélgyára


A Volkswagen márkát annak idején a Greenpeace erősen támadta autógyártása nem elég környezetbarát technológiája miatt. Tudja ezt a Hyundai is, mely már a második legnagyobb acélgyárát hozta létre Dél-Koreában.

A zöldmezős beruházásként felépített üzem célja, hogy a legerősebb autóipari acélt hozza létre, miközben a környezetbe jutó káros anyagok a legkisebb mértékűek maradjanak. A világ legzöldebb acélgyáráért folytatott küzdelem részeként a Hyundai megépítette a világ első zárt rendszerű nyersanyag-feldolgozó üzemét.


Az anyagok mozgatása a hajóról a feldolgozóig zárt szalagokon történik, ezen felül az anyagok tárolása kupolaszerű raktárakban történik, ahol hermetikusan el vannak zárva, így semmilyen szénpor, vagy olyan más káros anyag nem kerülhet a levegőbe, mely az acélgyártás során leginkább károsítaná a környezetet.

„Emellett a nyílt tárolású üzemekkel ellentétben üzemünk nem igényel a szennyeződéseket felfogó drága hálókat, illetve a nyersanyagba jutó esővizet tisztító rendszert sem.” – mondta a Hyundai Steel képviselője.   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei